15 alternativer til den ordinære brødskiva

Å spise brødskiver 3-5 ganger pr dag eller kanskje enda oftere, handler mye om vaner. Brød smaker i tillegg godt, er lettvint og praktisk i en travel hverdag.


Men det er et stort MEN.


Hovedingrediensen i de ordinære brødtypene er mel. Hovedingrediensen i mel er stivelse, som brytes ned til sukker i kroppen.


For å regulere blodsukkeret, skiller kroppen ut hormonet insulin, som i tillegg til å regulere blodsukkeret er kroppens fettlagringshormon, nr 1.


Hvis målet er å gå ned i vekt, vil det derfor være en god idé å bytte den ordinære brødskiva med noe som ikke påvirker blodsukkeret og insulinnivået like mye, men som holder deg god og mett, gir kroppen nødvendige næringsstoffer og samtidig smaker godt.


Håper du finner noe som kan passe for deg i lista nedenfor.


Lykke til!



Her er 15 alternativer


Hjemmelagede Frøknekkebrød med fiske-

eller kjøttpålegg pluss grønnsaker

Egg og bacon eller en omelett



Eggerøre med spekemat og avokado



Faste oster med frøknekkebrød



Enkel hamburger med bacon, pesto og rødløk


Eggewrap med smøreost, røkelaks og ruccula

eller med aioli, fenalår, ruccula og paprika

Hjemmelaget lavkarbobriks med salat og pålegg



Salat, f.eks med spekeskinke, avokado og pesto



Blå Brisk, hjemmelaget knekkebrød eller ketobrød

med pålegg du liker, pluss 1 egg

Stekt "ris", av blomkålris, sopp, kylling,

grønnsaker, reker og egg

Hjemmelaget lavkarbobrød eller rundstykker

med pålegg

Granola basert på nøtter, kjerner og frø, med

creme fraiche eller bærsmootie og friske bær

Hjertesalat fylt med eggerøre, skjærgårdssalat

og forskjellig pålegg


Sashimi (bare utelat risen) passer glimrende som

lunch, middag eller kveldsmat



Supper, f.eks laksesuppe med kokosmelk eller

tacosuppe. Restemat er glimrende som lunch



Dette var bare noen eksempler. Mulighetene er mange.

Det er kun fantasien og fastgrodde vaner som setter begrensningene.


Du trenger ikke snu opp ned på alt.

Velbekomme!