Å kutte ned på brødskiva kan ofte virke uoverkommelig, men det trenger ikke være så vanskelig.
Å spise brødskiver 3-5 ganger pr dag handler mer om vaner enn om kroppens behov.
Hovedingrediensen i brød er mel, som er aller mest stivelse. Altså sukker.
Når du bytter brødskivene med noe annet, som ikke inneholder like mye stivelse,
kommer ofte resultatene mye raskere.
Håper du finner noen alternativer som kan passe for deg.
Det er mye lettere å skape nye vaner når du gjør det enkelt.
Du må kanskje "ta deg selv i nakken" i starten, men etterhvert, går det av seg selv.
Lykke til!
Her er 15 alternativer

Hjemmelagede Frøknekkebrød kan brukes til med
både fiske- og kjøttpålegg

Egg og bacon eller omelett

Eggerøre med spekemat og avokado

Faste oster med frøknekkebrød


Eggewrap med smøreost, røkelaks og ruccula
eller med aioli, fenalår, ruccula og paprika

Hjemmelaget lavkarbobriks med salat og pålegg

Salat. Her med spekeskinke, avokado og pesto

Blå Brisk, hjemmelaget knekkebrød eller ketobrød
med pålegg og 1 egg

Stekt "ris", av blomkålris, sopp, kylling,
grønnsaker, reker og egg

Hjemmelaget lavkarbobrød eller rundstykker
med pålegg

Granola basert på nøtter, kjerner og frø, med
creme fraiche eller bærsmootie og friske bær

Hjertesalat fylt med eggerøre, skjærgårdssalat
og forskjellig pålegg

Sashimi (bare utelat risen) passer glimrende som
lunch, middag eller kveldsmat

Supper, f.eks laksesuppe med kokosmelk
Restemat passer godt til lunch neste dag
Dette var bare noen eksempler. Mulighetene er uendelige.
Det er kun fantasien og fastgrodde vaner som setter begrensningene.
Du trenger ikke snu opp ned på alt.
Velbekomme!