Å spise brødskiver 3-5 ganger pr dag eller kanskje enda oftere, handler mye om vaner. Brød smaker i tillegg godt, er lettvint og praktisk i en travel hverdag.
Men det er et stort MEN.
Hovedingrediensen i de ordinære brødtypene er mel. Hovedingrediensen i mel er stivelse, som brytes ned til sukker i kroppen.
For å regulere blodsukkeret, skiller kroppen ut hormonet insulin, som i tillegg til å regulere blodsukkeret er kroppens fettlagringshormon, nr 1.
Hvis målet er å gå ned i vekt, vil det derfor være en god idé å bytte den ordinære brødskiva med noe som ikke påvirker blodsukkeret og insulinnivået like mye, men som holder deg god og mett, gir kroppen nødvendige næringsstoffer og samtidig smaker godt.
Håper du finner noe som kan passe for deg i lista nedenfor.
Lykke til!
Her er 15 alternativer

Hjemmelagede Frøknekkebrød med fiske-
eller kjøttpålegg pluss grønnsaker

Egg og bacon eller en omelett

Eggerøre med spekemat og avokado

Faste oster med frøknekkebrød

Enkel hamburger med bacon, pesto og rødløk

Eggewrap med smøreost, røkelaks og ruccula
eller med aioli, fenalår, ruccula og paprika

Hjemmelaget lavkarbobriks med salat og pålegg

Salat, f.eks med spekeskinke, avokado og pesto

Blå Brisk, hjemmelaget knekkebrød eller ketobrød
med pålegg du liker, pluss 1 egg

Stekt "ris", av blomkålris, sopp, kylling,
grønnsaker, reker og egg

Hjemmelaget lavkarbobrød eller rundstykker
med pålegg

Granola basert på nøtter, kjerner og frø, med
creme fraiche eller bærsmootie og friske bær

Hjertesalat fylt med eggerøre, skjærgårdssalat
og forskjellig pålegg

Sashimi (bare utelat risen) passer glimrende som
lunch, middag eller kveldsmat

Supper, f.eks laksesuppe med kokosmelk eller
tacosuppe. Restemat er glimrende som lunch
Dette var bare noen eksempler. Mulighetene er mange.
Det er kun fantasien og fastgrodde vaner som setter begrensningene.
Du trenger ikke snu opp ned på alt.
Velbekomme!