Om Mette

Spesialiteter

Overvekt 

Diabetes 2 og andre livsstilslidelser

Metabolsk syndrom

Fordøyelsesplager

Matintoleranser 

Proteinintoleranse

Kosthold tilpasset konkrete plager og sykdommer

Kosthold ved svangerskap og for dere som planlegger å bli gravid 

Tips for deg som ønsker å bli klar      til bikinisesongen

Praktiske hverdagstips og oppskrifter

 

 

Helseutfordringer i familien, bidro til at jeg valgte å studere ernæringsterapi ved "Institutt for optimal næring".  Et studie som var rettet mot matens innvirkning på kroppens blodsukker, hormoner, tarmflora og gener.  Et fagområde, jeg som sykepleier, hadde begrenset kunnskap om.  

 

Jeg har derfor en privat agenda for å holde meg oppdatert innen temaet "mat som medisin" i tillegg til å være oppdatert for mine klienter! 

Daglig avdekkes nye sammenhenger om matens innvirkning på kroppens fysiologi. Noe som gir stadig nye muligheter!  Jeg er av den oppfatning at vitenskap og fakta bør være i fokus og bruker derfor mye tid på å dykke ned i forskningen innen optimal næring.

Mat som sosialt samlingspunkt og nytelse skal ikke undervurderes, men denne faktoren trenger ikke være noen motsetning til optimal næring. 

Ren, naturlig mat, har vært menneskenes drivstoff i flere hundre tusen år.

Mer ren, naturlig mat og mindre sukker, stivelse og prosessert mat er trolig det beste vi kan gjøre for helsa, miljøet og for jorda!

Det trenger ikke være så vanskelig!  

 

Selv om ikke alle kan spise seg friske, kan de fleste spise seg friskere.

Og jeg blir stadig overrasket over hvor mye som er mulig å påvirke, både fysisk og psykisk, ved å spille på lag med kroppens fysiologi 

Jeg har selv erfart at kroppen fungerer best på optimalt "drivstoff" og brenner for å dele mulighetene som ligger i å bruke mat som medisin! 

Vennlig hilsen Mette 

  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen