top of page

Om Mette

Mitt hovedfokus

 

"Lavkarbo" og 

Ketogen kost - den strengeste

varianten av lavkarbo

 

Jeg legger stor vekt på grundig kartlegging og individuelle tilpasninger.

Jeg deler kunnskapen, så bestemmer du  selv hvor store endringer du vil gjøre.

Jeg er en aktiv og friluftsinteressert dame med en glødende interesse for optimalt kosthold. 

Jeg har bakgrunn som sykepleier og ernæringsterapeut, utdannet ved Institutt for optimal næring (Danmark).

På grunn av egne helseutfordringer og ulike helseutfordringer i familien, som var relatert til kostholdet, startet jeg allerede for 25 år siden, å dykke ned i temaet "Mat som medisin".

 

Hovedfokuset mitt har hele tiden vært å tilpasse et kosthold, som bidrar til at  kroppen fungerer så optimalt som mulig, på tross av ulike plager og lidelser.

 

Jeg var tidligere overbevist om at "lavkarbo" og ketogen kost (den strengeste varianten av lavkarbo) var noe ekstremt og ikke noe jeg ville identifisere meg med.

Etter å ha brukt flere år på fordypning i forskningen rundt temaet, ble det derimot helt logisk at mest mulig rene råvarer kombinert med mindre karbohydrater (sukker og stivelse), er det kostholdet som best gjenoppretter ubalanser i kroppen. Det er samtidig det kostholdet vi er best tilpasset, rent genetisk. 

Det var altså ikke metoden det var noe i veien med, men mine egne overbevisninger og fordommer. 

​​

Hvor store justeringer som må til for å oppnå effekt, kommer bl.a. an på eget utgangspunkt, egne utfordringer og mål. 

 

Jeg har i mange år levd på et ketogent kosthold, men kan nå fint gi litt slakk, uten at konsekvensene blir for store.  

Helsegevinstene jeg selv har oppnådd etter overgangen til et lavkarbokosthold har overgått alt jeg trodde var mulig å oppnå ved hjelp av en kostholdsendring. (Du kan lese mer om helsegevinstene på bloggen) 

 

Når jeg tenker på alle de plagene jeg slet med tidligere, er jeg egentlig bare lei meg for at jeg lot fordommene stoppe meg i så mange år. 

Er i dag takknemlig for all ny kunnskap som har vært til så stor hjelp, men  også for å få bli med og dele klienters glede, når målene nås. Etter som årene har gått har jeg samtidig blitt mer og mer ydmyk overfor at vi alle er forskjellige og at kostjusteringene må tilpasses individuelt.   

bottom of page