Om Mette

DSC_3819_edited_edited.jpg
Spesialiteter

Overvekt 

Diabetes 2 og andre livsstilslidelser

Metabolsk syndrom

Fordøyelsesplager

Matintoleranser 

Proteinintoleranse

Kosthold tilpasset konkrete plager og sykdommer

Kosthold ved svangerskap og for dere som planlegger å bli gravid 

Tips for deg som ønsker å bli klar      til bikinisesongen

Praktiske hverdagstips og oppskrifter

 

 

Jeg er glødende interessert i optimalt kosthold og har selv erfart hvor mye kosten har å bety for at jeg skal kunne realisere mine drømmer.

Jeg ønsker derfor å dele disse mulighetene så du kan få en kropp som samarbeider bedre med deg og dermed ha bedre mulighet for å leve det livet du drømmer om.

Helseutfordringer i familien, bidro til at jeg valgte et 3-årig studie i ernæringsterapi i godt voksen alder. Matens innvirkning på kroppens fysiologi var noe jeg hadde lært svært lite om som sykepleier. Merkelig nok. 

Daglig avdekkes nye sammenhenger og jeg er av den oppfatning at vitenskap og fakta bør være i fokus fremfor overbevisninger og tro. Jeg bruker derfor mye tid på å dykke ned i ny forskningen innen optimal næring.

 
Å ha fokus på mulighetene er mitt livsmotto, også innen kosthold og jeg blir stadig overveldet over hvor mye som er mulig å påvirke. Min desidert  viktigste erfaring har vært å åpne opp for ny kunnskap.

  

Etter at jeg virkelig tok matens muligheter på alvor, har endringen vært enorme.

 

Mer energi, bedre humør og mental oppklaring har gjort hverdagen mye lettere. Mindre muskelsmerter, samtidig som 12 kilo, hjertebank og øresus forduftet, lever jeg i dag et aktivt friluftsliv. Jeg har fortsatt et stykke til jeg er i mål, så drivkraften om å lære mer vil trolig alltid være der. 

Selv om ikke alle kan spise seg friske, kan de fleste spise seg både slankere og friskere  med enkle justeringer og dermed få langt bedre livskvalitet. 

 

Mulighetene for å delta på fjellturer med vennegjengen, leke med barn/ barnebarn, være lenger i jobb og leve det livet du drømmer om øker dermed betydelig. 

 

Det er aldri feil å gi kroppen optimale forhold, men da må du trolig legge til side en del av gammel lærdom og åpne opp for ny. 

Det er tross alt bedre å ta imot "verktøy" fra dem som oppnår fantastiske resultater i løpet av kort tid, fremfor å holde fast ved gamle overbevisninger som sier at det ikke er mulig å gjøre noe.

Det er i allefall min oppfatning. 

  

Vennlig hilsen Mette