Om Mette

Spesialiteter

Overvekt 

Diabetes 2 og andre livsstilslidelser

Metabolsk syndrom

Fordøyelsesplager

Matintoleranser 

Proteinintoleranse

Kosthold tilpasset konkrete plager og sykdommer

Kosthold ved svangerskap og for dere som planlegger å bli gravid 

Tips for deg som ønsker å bli klar      til bikinisesongen

Praktiske hverdagstips og oppskrifter

 

Hele min familie, bestående av 3 barn, mann og meg selv har fått helsa totalt forandret på bakgrunn av kostjusteringer.  Vi er alle forskjellige, så jeg mener på ingen måte at alle andre vil erfare det samme som oss. Det er likevel ingenting som skulle tilsi at ikke du kan oppnå minst like gode resultater. 

Jeg har bakgrunn som sykepleier og ernæringsterapeut. Familiens helseplager, bidro til at jeg i 2001-2004 valgte å studere ernæringsterapi ved "Institutt for optimal næring (Danmark). I dag "Center for ernæring og terapi".  Et studie som var rettet mot matens innvirkning på kroppens fysiologiske prosesser, bl.a blodsukker, hormoner, tarmflora og gener.  

I 2004 startet jeg Ernæringsklinikken i Stavanger.  

Et ankelbrudd med påfølgende operasjoner, har resultert i nevrogent smertesyndrom,  en alvorlig smertelidelse, som begrenser min hverdag i betydelig grad. Takket være god hjelp fra smerteklinikken, optimalt kosthold og fokus på mulighetene, er livet langt bedre enn forholdene skulle tilsi. 

Jeg har derfor en egenmotivasjon til å gi kroppen optimale forhold, slik at kroppen får de beste forutsetningene, på tross av begrensningene.     

Jeg er også av den oppfatning at vi bør forholde oss til vitenskap og fakta, fremfor overbevisninger og tro og bruker derfor mye tid på å dykke ned i forskning for å finne de beste løsningene. 

Slik jeg ser det er sunt kosthold langt mer enn næringsinnhold. Betydningen av måltidene som samlingspunkt, matlukt  og nytelse er alle aspekter som betyr mye for trivsel og som dermed får betydning for næringsopptak og helsa generelt.  Det ene utelukker ikke nødvendigvis det andre. Optimal næring i kombinasjon med hygge, trivsel og gode smaker er derfor min innfallsvinkel for optimal helse! 

Ved å gjøre de grepene som gir best resultat, er enkle å få til og som smaker nydelig, øker samtidig motivasjonen.  

Det blir en vinn/ vinn - situasjon. 

Håper du finner noen tips som kan bidra til at du også kan nå dine mål! 

  

Vennlig hilsen Mette 

  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4013, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen