Ernæringsterapi

Ernæringsterapi
Ernæringsterapi er en del av "funksjonell medisin", der rotårsaken til dagens moderne helseutfordringer står sentralt.
 
Regulering av blodsukker, hormoner og tarmflora får kroppen mer i balanse. Mer mat som styrker helsa og mindre mat som belaster systemet, bidrar samtidig til å forebygge, bremse og reversere en rekke plager og lidelser. 
 
Det norske kostholdet har gjennomgått store endringer de siste 50 år. Mindre naturlig mat kombinert med mer sukker, stivelse og prosessert mat har blitt den nye "normalen".  Denne endringen betyr ikke at ekstra kilo og ulike helseplager er din egen feil, men at du kan gjøre noe med dem.
Selv om ingen har noen garantier, kan du alltids gjøre noe og dermed øke mulighetene for å kunne leve et aktivt liv, sammen med dem du er glad i. 

Ca 80 % av dagens kroniske lidelser relateres til kosthold og livsstil. Det betyr at kosten har stor betydning!  Det avdekkes stadig nye sammenhenger, som kan brukes til vår fordel. 

Hvis snop, brus og "junk food" preger det daglige kostholdet, sier det seg selv hvor endringen bør starte.

Men visste du at de store sukkerbombene er hverdagskosten? 

Stivelse er den desidert største "sukkerbomben"  i dagens kosthold. Stivelse er sukkermolekyler som "holder hverandre i hendene" og brytes ned til sukker i kroppen. Også de grove variantene. Stivelsen i den ordinære hverdagsmaten tilsvarer i gjennomsnitt mellom 50-70 ts sukker. Sjokoladen og brusen kommer i tillegg. 

Da er det kanskje ikke så rart at kiloene sniker seg på selv om du spiser mindre og trener mer og du får stadig flere og flere helseplager.  

Ernæringsterapi retter fokus mot ubalansene som fører til sykdom i stedet for å dempe symptomene når sykdommene har oppstått

Det handler ikke om enten eller, men ved å ta tak i rotårsaken, elimineres problemet og behovet for å dempe symptomer og plager reduseres. 

Tenk hva det vil bety hvis klarer å forebygge, bremse og reversere en stor del av dagens moderne helseutfordringer. For livskvaliteten, for arbeidslivet, for helsekøene, kapasiteten ved sykehus og sykehjem og for økonomien. 

Effekten av noen enkle justeringer kan være enorm og det er aldri for sent å gjøre noen justeringer.

Ernæringsterapi handler altså om å gi kroppen de aller beste forutsetninger, så du kan holde deg frisk så lenge som mulig og leve det livet du drømmer om! 

 

Velkommen!