top of page

Rundstykker (lavkarbo)



Brødmat er ofte den største utfordringen etter overgang til et ketogent kosthold.


Testet denne oppskriften fra @heavenlyfan med noen små justeringer.


Ble veldig fornøyd og kommer garantert til å jobbe videre med denne oppskriften, da den var både enkel og god.



Oppskrift:

  • 2 kopper (250 gr) mandelmel

  • Fiberhusk 5 ss (50 gr)

  • 4 ss sesamfrø

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts Finesse

  • 1 ts salt

  • 1 ts tørrgjær (kan droppes)

  • 1 ss olivenolje

  • 1,75- 2 kopper vann (start med 1,75). Deigen skal være glatt og smidig

  • 2 ts hvitvinseddik, men også andre fungerer greit


Slik gjør du:

  • Bland alt det tørre

  • Varm opp vannet

  • Ha eddiken i vannet

  • Ha i oljen

  • Bland inn 1,5 kopp vann (bruk mikser eller hendene). Vær obs da vannet er varmt.

  • Elt/kna inn litt og litt vann til deigen er glatt og smidig. (Ingen sprekker)

  • La deigen hvile i 15-20 min, under litt gladpack

  • Ha litt olje på et bakepapir

  • Del emnet i 8 rundstykker

  • Jeg synes de ble litt store, så neste gang vil jeg dele dem opp i 12 stk. (Det blir jo en smakssak)

  • Gni overflaten med olje og trykk dem litt ned

  • Dryss med sesam- eller valmuefrø og trykk frøene litt fast

  • Stekes i 180 grader varmluft, i 50 min (gylden overflate)





Egner seg ypperlig som vanlige rundstykker til frokost, lunch, i matpakka, til supper/ salater som hamburgerbrød, pølsebrød eller til ostesmørbrød i ovnen.


Ja der du ellers ville brukt brød.


Håper denne oppskriften gjør KETO-hverdagen litt enklere.



Velbekomme :)







Comentarios


bottom of page