Brødmat er ofte den største utfordringen etter overgang til et ketogent kosthold.
Testet denne oppskriften fra @heavenlyfan med noen små justeringer.
Ble veldig fornøyd og kommer garantert til å jobbe videre med denne oppskriften, da den var både enkel og god.
Oppskrift:
2 kopper (250 gr) mandelmel
Fiberhusk 5 ss (50 gr)
4 ss sesamfrø
2 ts bakepulver
1 ts Finesse
1 ts salt
1 ts tørrgjær (kan droppes)
1 ss olivenolje
1,75- 2 kopper vann (start med 1,75). Deigen skal være glatt og smidig
2 ts hvitvinseddik, men også andre fungerer greit
Slik gjør du:
Bland alt det tørre
Varm opp vannet
Ha eddiken i vannet
Ha i oljen
Bland inn 1,5 kopp vann (bruk mikser eller hendene). Vær obs da vannet er varmt.
Elt/kna inn litt og litt vann til deigen er glatt og smidig. (Ingen sprekker)
La deigen hvile i 15-20 min, under litt gladpack
Ha litt olje på et bakepapir
Del emnet i 8 rundstykker
Jeg synes de ble litt store, så neste gang vil jeg dele dem opp i 12 stk. (Det blir jo en smakssak)
Gni overflaten med olje og trykk dem litt ned
Dryss med sesam- eller valmuefrø og trykk frøene litt fast
Stekes i 180 grader varmluft, i 50 min (gylden overflate)
Egner seg ypperlig som vanlige rundstykker til frokost, lunch, i matpakka, til supper/ salater som hamburgerbrød, pølsebrød eller til ostesmørbrød i ovnen.
Ja der du ellers ville brukt brød.
Håper denne oppskriften gjør KETO-hverdagen litt enklere.
Velbekomme :)
Comentarios