Kvessen laksesuppe






Denne gode, varmende suppa passer like godt til hverdags som til fest og egner seg svært godt på et lavkarbokosthold.



Lavkarbo-tips: I stedet for å ha den tradisjonelle brødskiva som tilbehør kan du ta en ekstra porsjon suppe eller bruke lavkarbobrød med urtesmør i stedet.



Ingredienser: 4 porsjoner


1,5 laksestykke pr person (à 125 gr)

2-3 vårløk

2-3 sjalottløk

1 hvitløkfedd

½ fennikel

2 små gulrøtter

1/4 chili (tilpass mengden i forhold til styrke og størrelse)

1-2 cm revet frisk ingefær

3 - 4 ts rød currypaste. Begynn forsiktig og smak deg fram

7,5 dl kokosmelk (3 små kartonger, ikke light)

ca 7 dl vann

2 ss fishsaus

1-2 ss knuste tørka limeblader (limeleaves) - eller friske limeblader

Saften av 1lime

2 vårløk - (1 finhakkes i suppa og 1 drysses over som garnityr)

1 god neve koriander* som garnityr

Det grønne ytterst på stilken til fenikkelen kan også brukes som garnityr


*Koriander har en utprega smak som enten elskes eller hates. Hvis du skal servere suppa til gjester, bør du sjekke om alle liker koriander, evt. bare ha den ved siden av, så alle kan forsyne seg selv.


Fremgangsmåte:

  • Forbered grønnsakene:

  • Gulrøttene - rives

  • Løk, fennikel og vårløk - finstrimles

  • Chili og hvitløk - finhakkes

  • Ingefær - rives

  • Vårløk, koriander og det grønne på fennikelen finhakkes

  • Skjær opp fisken i små biter


Slik gjør du:

  • Varm opp gryta og ha litt av den tykke delen av kokosmelken i gryta

  • Surr gulrøtter, sjarlottløk, vårløk, hvitløk, fenikkel, chili og ingefær noen minutter i kokosmelken

  • Bland inn 2-3 ts currypaste. Start forsiktig med currypaste og smak deg fram

  • Tilsett resten av kokosmelken, vannet og la suppa koke opp

  • Skru ned varmen og la suppen trekke i ca 10 min

  • Dersom du ønsker en helt jevn suppe, kan du mose grønnsakene, evt. litt av dem, med en stavmikser

  • Ha i fiskestykkene og de knuste limebladene og la fisken trekke til den er såvidt gjennomtrekt

  • Smak til med fishsaus, limesaft og evt mer currypaste

  • Dryss over finstrimla vårløk, det grønne på fenikkelen og koriander

  • Smak til med litt salt og pepper



Tips: Lag gjerne dobbel porsjon så du har rester, evt. frys ned passe porsjoner til en annen dag du har annet å gjøre enn å lage middag.


Velbekomme :)