Kvessen laksesuppe




Denne gode, varmende suppa passer glimrende på et lavkarbokosthold.


Når du moser endel av grønnsakene med en stavmikser, blir suppa ekstra fyldig og god.


Helsetips: I stedet for å ha brød til kan du ta en ekstra porsjon eller bruke lavkarbobrød.





Ingredienser: 4 porsjoner


1,5 laksestykker pr person

2-3 vårløk

3 sjalottløk

1-2 hvitløkfedd

½ fennikel

2 små gulrøtter

1/4 chili (tilpass mengden i forhold til styrke og størrelse)

1-2 cm frisk ingefær

3 - 4 ts rød currypaste. Begynn forsiktig og smak deg fram

6,5 dl kokosmelk. (1 boks pluss 1 liten kartong)

ca 8 dl vann

1-2 ss fishsaus

1 ss knuste tørka limeblader (limeleaves) - eller hele friske limeblader

Saften av 1lime

2 vårløk - finhakkes og brukes som garnityr

1 god neve koriander* som garnityr

Det grønne ytterst på stilken til fenikkelen kan også brukes som garnityr


*Koriander har en utprega smak som folk enten elsker eller hater. Hvis du skal servere suppe til gjester, bør du sjekke om alle liker koriander. Hvis noen ikke klarer koriander, klarer de heller ikke å spise suppa. Ha da koriander ved siden av, så gjestene kan forsyne seg selv.

Hvis alle liker koriander er det fritt fram.


Fremgangsmåte:

Forbered grønnsakene:

Gulrøttene - rives

Løk, fennikel og vårløk - finstrimles

Chili og hvitløk - finhakkes

Ingefær - rives

Vårløk, koriander og det grønne på fennikelen finhakkes og brukes som garnityr


Slik gjør du:

1. Varm opp gryta og ha litt av den tykke delen av kokosmelken i gryta

2. Surr gulrøtter, sjarlottløk, purre, hvitløk, fenikkel, chili og ingefær noen minutter i kokosmelken

3. Bland inn 2-3 ts currypaste. Start forsiktig med currypaste og smak deg fram

4. Tilsett resten av kokosmelken, vannet og la suppa koke opp

5. Skru ned varmen og la suppen trekke til alle grønnsakene er helt møre

6. Mos mesteparten av grønnsakene med en stavmixer. La det være noen biter igjen

7. Ha i fiskestykkene (ca 1 x 1 cm) og limeblader og la fisken trekke til den er såvidt gjennomtrekt.

8. Smak til med fishsaus, limesaft og evt mer currypaste

9. Dryss over finstrimla vårløk, det grønne på fenikkelen og koriander

NB! Forutsatt at alle liker koriander


Tips: Lag gjerne dobbel porsjon så du har rester, evt. frys ned passe porsjoner til en annen dag du har annet å gjøre enn å lage middag :)


Velbekomme :)