Å leve på lavkarbo- / ketokost kan være både rimelig, smakfullt og lettvint.
Med litt kjøttdeig, grønnsaker, fløte og ost, har du hovedingrediensene til en rask middag.
Til denne suppa brukte jeg:
1 pakke kjøttdeig
Salt og pepper
1 stor løk
Et par vårløk
2 - 3 ss tomatpuré
Ca 6 dl vann
1,5 buljongterning
1/4 chili
1/2 liten brokkoli
1/2 - 1 rød paprika
ca 1 ss tørka oregano
2,5 dl rømme (evt. vegansk rømme eller fløte)
1 neve revet Mozarella / Jarlsberg eller Norvegia
Smak til med srirachasaus eller annen chilisaus
Frisk oregano og revet ost ved servering
Tips:
Til variasjon kan du bytte tomatpuré og srirachasaus med fløte og Tine urteost. Da blir det en nydelig krema suppe. Dersom suppa blir litt tyntflytende, kan du jevne den med mer revet ost, evt litt johannesbrødkjernemel (JBKM).
Dersom du har rester av grønnsaker som ellers ender i søpla, er dette en glimrende rett å bruke dem på.
Du kan også bytte kjøttdeig med strimla kjøtt eller kylling
Bruk det du har
Slik gjør du:
Brun kjøttdeigen lett i ei gryte og ha i hakka løk
Surres til løken er blank
Rør inn tomatpuré, vann og buljong og la suppa trekke i ca 15 min
Ha i chili, paprika, brokkoli, vårløk og tørka oregano og la suppa trekke i ca 15 min til
Rør inn rømme og revet ost og la suppa trekke (ikke koke) til osten er godt utrørt
Smak til med srirachasa-/ chilisaus
Frisk oregan og revet ost has over ved servering
Ha gjerne litt lavkarbobrød/ proteinrundstykker, frøknekkebrød eller blomkålris som tilbehør
Velbekomme 😊
Comments