1 PORSJON
2 egg
1/6 løk- finhakkes
2 sjampinjonger – hakkes i biter
Et par bunter brokkoli - grovhakkes
2 slicer bacon – kuttes i biter
Salt, pepper, paprikakrydder
Minitomater
Ruccula, bladspinat eller basilikum
Smør (evt Smøremyk rapskokos eller nøytral Cocosa til steking (melkefri)
Som variasjon kan du bytte bacon med spekeskinke, fenalår eller chorizopølse
Og supplere med litt ost
Fremgangsmåte:
Varm en liten stekepanne og ha i litt fett, baconbiter, sopp og løk og stek 4-5 min.
Ha i brokkolibitene og surr et par min til.
Pisk eggene godt sammen med salt og pepper og hell eggeblandingen over i stekepanna.
Dryss godt med paprikakrydder over og ha på lokk.
Skru ned varmen, fordel minitomatene over og la omeletten stå og godgjøre seg.
Når overflaten begynner å stivne, drysser du over bladspinat, ruccula eller basilikum før omeletten brettes i to og helles over på tallerken.*
*Du kan evt ha ruccula, tomater og basilikum som en salat ved siden av om du vil, med en skvett balsamicovinagrette eller halv avokado som skjæres i skiver med litt pepper og salt.
Balsamicovinagrette:
1 ss creamy balsamico
2 ss soyaolje
3 ss olivenolje
Smak til med salt, pepper og limesaft
Blandes godt. Bruk gjerne en plastflaske (Ts storkjøkken), Da er det bare å riste flaska og du har dressingen klar. Restene setter du i kjøleskapet til en annen dag.
Dette måltidet smaker nydelig, holder blodsukkeret stabilt og holder deg mett i mange timer. Du kan godt spise omelett hver dag, men varier gjerne innholdet, så du ikke blir lei.
Passer like godt til frokost, lunch og middag :)
Comments