
Pannekaker er alltid godt og de kan enkelt tilpasses et lavkarbokosthold.
Oppskriften er hentet fra omhelse med noen små justeringer.
Jeg ønsket å bruke pannekakene til lunch og fylle dem med pålegg, så Jeg tok mindre søtning, mer mandelmelk og byttet cottage cheese med melkefri rømme.
Nedenfor finner du min justerte oppskrift på ca 10 pannekaker (kommer an på størrelsen og tykkelsen).
Du trenger:
4 egg
130 gr vegansk rømme
1 dl usøtet mandelmelk
75 gr mandelmel (ikke fettredusert)
15 gr havrefiber
1 ts bakepulver
1 ts Finesse
0,5 ts salt
Evt 1/4 ts kardemomme
0,5 ts eddik
0,5 ts Xantamgum*
Smør til steking
*Xantangum er et karbohydrat som bidrar å holde røren sammen.
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en bolle /blender, og rør til røren blir klumpfri
La røren svelle i et par minutter
Smelt smør i en stekepanne. Bruk medium varme.
Bruk en stekepanne som er tilpasset størrelsen du ønsker på pannekakene
Snu pannekakene når det kommer luftbobler på oversiden og du ser at røren er fast nok til at den kan snus. De trenger litt tid til å feste seg, så vær forsiktig
Server pannekakene med bæcon, smør og usukra syltetøy eller det du måtte ønske.

Comments