Salat med kylling





Salat kan varieres i det uendelige og det er bare fantasien som setter begrensninger.

På et lavkarbokosthold er grønnsaker supplert med kjøtt eller fisk, basiskost og er derfor supert å ha som et fast innslag på ukemenyen


Varier mellom grønnsakssortene, proteinkildene og salatdressing







Basisingredienser

Frissesalat

Tomater i flere farger

Agurk - høvles med en riflet ostehøvel

Reddik - rives i tynne skiver

Paprika - i tynne strimler

Brokkoli- små biter

Rødløk - tynne strimler eller sylta rødløk

Urter: Bladpersille eller koriander

Rista pinjekjerner som garnityr


La grønnsakene ligge i iskaldt vann før du blander dem til salat


Kylling: Bruk enten ferdig grilla kylling eller stek kyllingfilet (beregn 1 filet pr person)

Grilla kylling - renses for ben og skjæres i biter

Kyllingbryst krydres og stekes og skjæres i biter


Servering:

Fordel grønnsakene på tallerken og ha kylling over

Dryss over rista pinjekjerner

Ha pesto og aioli som tilbehør


Til variasjon: Suppler med stekt stekt bacon og revet parmesan


Du kan få kjøpt ferdig pesto og aioli kan du enkelt lage av majones, sitron og hvitløk, men du kan også lage begge deler fra bunnen av.

--------------------------

Pesto

Aioli


Finn din egen favoritt :)