4 porsjoner
600 g kyllingfilet
Satayspyd - legges i bløt
Marinade
1 dl soyasaus
1 ss sambal oelek, chilipasta
2 ss kokosolje (nøytral cocosa eller olivenolje)
1 ss sesamolje
Saften av 1 lime
1 ss revet frisk ingefær
1 fedd hvitløk, revet
1-2 ss hakket frisk koriander
Peanøttsaus
1/2 glass grovt peanøttsmør (uten sukker)
1/2 glass vann
resten av marinaden
Mangosalat med koriander, chili og lime
1 stor mango i biter
1/2 agurk i biter
1/4 rødløk
2 ss finhakka koriander
saften av 1 lime
litt finhakka chili
Slik gjør du:
· Bland sammen alle ingrediensene til marinaden
· Skjær kyllingfiléten i strimler og tre dem på satayspyd
· Pensle med marinaden og mariner kjøttet i 30 minutter
· Stek eller grill spydene over sterk varme, 3-4 minutter på hver side (eller til kyllingen er gjennomstekt)
Peanøttsaus:
· Kok opp vannet, visp inn peanøttsmør og resten av marinaden
· Rør sausen glatt og smidig
· Smak til med litt mer chilipaste, soyasaus og limesaft
Mangosalat:
· Skjær mango og agurk i tynne skiver eller biter og bland inn finhakket rødløk, revet frisk ingefær og finhakket chili
· Bland inn koriander og limesaft (vær obs på at noen kanskje ikke liker koriander og ha da koriander i en skål ved siden av)
· Salaten kan godt lages først og så smakene får "sette" seg
Tips:
Retten passer ypperlig som lunch, middag eller som en lett kveldsrett
Skal du ha den til middag eller er skikkelig sulten kan du supplere med stekt blomkålris
Retten smaker like godt kald som varm og egner seg derfor ypperlig som turmat eller i matboksen
Velbekomme :)
Comments