Blini`s - lavkarbo og uten melk

Blini`s eller små lapper passer til det meste.


Med søtning og kardemomme egner de seg ypperlig som kaffemat, toppet med litt smør, rømme og sukkerfritt syltetøy.


Uten søtning og kardemomme passer de godt sammen med bacon, smøreost og røkelaks,

eller bare litt ost om du vil.


Det er helt opp til deg 😊


Her har jeg brukt oppskriften på amerikanske pannekaker fra Omhelse som utgangspunkt.


Siden flere i min familie ikke tåler melk, ble cottage cheese byttet med Oatly havrerømme og smør med Smøremyk rapskokos (melkefri).

Tåler du melk, bruker du bare de opprinnelige ingrediensene (Cottage cheese og Meierismør)


Du trenger: (Til ca 25 stk)

  • 4 egg

  • 130 gr oatly havrerømme (eller cottage cheese)

  • 1 dl usøtet mandelmelk

  • 75 gr mandelmel (ikke fettredusert)

  • 15 gr havrefiber

  • 2 ts FInesse bakesukker (reduser mengden hvis du skal bruke dem til bacon ol)

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts eddik (gir bedre heving)

  • 1 ts natron

  • 0,5 ts salt

  • Evt 0,5 ts kardemomme

  • 0,5 ts Xantamgum (gir bedre konsistens)*

  • Smøremyk rapskokos til steking (eller vanlig Meierismør)


Topping:

Smør, rømme, krem, bær eller sukkerfritt syltetøy

Bacon, smøreost og røkelaks eller det du måtte ønske


Slik gjør du:

  • Rør ut natron i mandelmelk og eddik (natron trenger syre for å aktiveres)

  • Bland resten av ingrediensene i en bolle, ha i natronblandingen

  • Visp til røren er helt klumpefri

  • La røren svelle i ca 10 min

  • Den bør være ganske tykk

  • Smelt smør / Smøremyk rapskokos i stekepannen (litt under middels varme)

  • Hell litt røre, passe til små lapper /blini`s. (3 - 4 stk i en stor panne)

  • Ha over lokk

  • Snu bliniene når det dannes bobler på overflaten

  • La de avkjøle på rist

  • Smaker best når de er nylagde


* Xantangum

Er en type ufordøyelig fiber, som brukes som tilsetningsstoff i medisin, tannkrem og matvarer. Det fungerer som bindemiddel og fortykningsmiddel og bidrar til at glutenfri bakst blir mer smidig og sammenhengende og gjør sauser og supper fyldigere. Den har ingen smak.

Det skal kun små ,mengder til for å oppnå effekt, så vær forsiktig.

Kjøpes i helsekost og butikker med godt utvalg av allergivarer.


Velbekomme 😊


Det er fullt mulig å lage god mat uten masse sukker og hvetemel