Thaikylling i peppersaus


Thaikylling i peppersaus:

4 porsjoner


Opprinnelig er denne retten med ris, men i stedet for ris kan du bruke blomkålris eller stekt kål.

Her er en variant med stekt kål som er en undervurdert grønnsak, etter min mening,

Rimelig, smakfullt og supersunt

Hvis du vil ha blomkålris i stedet finner du oppskrift på bloggen


Stekt kål lages for seg i en egen stekepanne



Bruk råvarer av god kvalitet, f.eks Stangekylling og økologiske grønnsaker!

Panne 1

4 kyllingfiléer – i biter

smør eller cocosa til steking

2-3 ts nykverna sort pepper

1 løk

1 liten brokkoli

1,5 rød paprika

1 gul paprika

¼- ½ rød chili

Sesamfrø


Panne 2

½ hodekål – strimles

1 ts nykverna pepper til kålen

1 ss sesamfrø - ristes

Saus:

4 ss oystersaus (obs- inneholder litt hvete/ gluten)

2 ss soyasaus (evt. glutenfri)

4 ss vann

evt ½ ts xantamgum. (tykningsmiddel)

Bland alt godt sammen

Fremgangsmåte:

Skjær opp kål i strimler og resten av grønnsakene i biter.

Chilien finhakkes.


Panne 1:

Varm cocosa i pannen og ha i 1 ts nykverna pepper. La det bli varmt og ha i finstrimlet kål.

La kålen surre på middels varme til den blir gylden.

Skru ned varmen og la kålen holde seg varm.


Panne 2:

Varm cocosa i pannen og ha i godt med pepper.

La det surre til du kjenner den gode pepperlukten.

Ha i kyllingbiter og fres kyllingbitene til de er såvidt gjennomstekt.

Ta kyllingen ut av pannen.

Ha i litt mer cocosa

Ha i grønnsakene og fres dem i et par minutter. (ikke for lenge så de mister den sprø kjernen)

Bland ingrediensene til sausen og hell den over grønnsakene og la dette surre et par min.

Ha tilbake kyllingbitene og varm alt godt.

PS! Det ser gjerne ut som om det blir lite saus, men når det kommer kraft fra grønnsakene og kyllingen så blir det nok likevel.


Servering:

Ha strimlet kål på tallerken og ha over kyllingretten.

Et lite dryss med ristet sesamfrø til slutt



Hvis du har det travelt eller bare vil variere litt, kan du bruke blomkålris i stedet for pannestekt kål.


Lettvint blomkålris:

Riv et blomkål på et rivjern

Ha litt olje i stekepanna og ha i blomkål

La det surre et par minutter

Smak til med salt og pepper


Velbekomme :)