top of page

Thaikylling i peppersaus


Opprinnelig er denne retten med ris, men i stedet for ris kan du bruke blomkålris eller stekt kål.

Retten passer glimrende å ha til lunch neste dag, så lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang.


Thaikylling i peppersaus:

4 porsjoner


Bruk gjerne råvarer av god kvalitet, f.eks Stangekylling og økologiske grønnsaker!

1) Kylling

4 kyllingfiléer – i biter

Olivenolje eller cocosa til steking

2 ts nykverna sort pepper

Sesamfrø - ristes og drysses over ved servering


2) Grønnsaker

1 løk

1 liten brokkoli

1,5 rød paprika

1 gul paprika

¼- ½ rød chili

Saften av i lime


3) Saus

4 ss oystersaus (obs- inneholder litt hvete/ gluten)

4 ss soyasaus (evt. glutenfri)

2 ss vann

2 ss olivenolje

Bland alt godt sammen


Slik gjør du:

Varm cocosa i pannen og ha i godt med pepper

La pepperen surre til du kjenner den gode pepperlukta

Ha i kyllingbitene og fres dem til de er såvidt gjennomstekt

Ta kyllingen ut av pannen

Ha i litt mer cocosa/ olivenolje

Ha i grønnsakene og fres dem et par minutter (ikke for lenge så de mister den sprø kjernen)

Bland ingrediensene til sausen og hell den over grønnsakene og la dette putre et par minutter

Ha tilbake kyllingbitene igjen og varm alt godt.


Press over limesaft og rista sesamfrø til slutt


PS! Det ser gjerne ut som om det blir lite saus, men sammen med kraften fra grønnsakene og kyllingen, blir det nok.


Kan serveres slik den er eller med litt blomkålris


Blomkålris:

Riv et blomkål på et rivjern

Ha litt olje i stekepanna og ha i blomkål

La det surre et par minutter

Smak til med salt og pepper


Retten er ganske mager, så server gjerne bær med krem til dessert, så du får opp fettmengden



Velbekomme :)



Tags:

bottom of page