Opprinnelig er denne retten med ris, men i stedet for ris kan du bruke blomkålris eller stekt kål.
Retten passer glimrende å ha til lunch neste dag, så lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang.

Thaikylling i peppersaus:
4 porsjoner
Bruk gjerne råvarer av god kvalitet, f.eks Stangekylling og økologiske grønnsaker!
1) Kylling
4 kyllingfiléer – i biter
Olivenolje eller cocosa til steking
2 ts nykverna sort pepper
Sesamfrø - ristes og drysses over ved servering
2) Grønnsaker
1 løk
1 liten brokkoli
1,5 rød paprika
1 gul paprika
¼- ½ rød chili
Saften av i lime
3) Saus
4 ss oystersaus (obs- inneholder litt hvete/ gluten)
4 ss soyasaus (evt. glutenfri)
2 ss vann
2 ss olivenolje
Bland alt godt sammen
Slik gjør du:
Varm cocosa i pannen og ha i godt med pepper
La pepperen surre til du kjenner den gode pepperlukta
Ha i kyllingbitene og fres dem til de er såvidt gjennomstekt
Ta kyllingen ut av pannen
Ha i litt mer cocosa/ olivenolje
Ha i grønnsakene og fres dem et par minutter (ikke for lenge så de mister den sprø kjernen)
Bland ingrediensene til sausen og hell den over grønnsakene og la dette putre et par minutter
Ha tilbake kyllingbitene igjen og varm alt godt.
Press over limesaft og rista sesamfrø til slutt
PS! Det ser gjerne ut som om det blir lite saus, men sammen med kraften fra grønnsakene og kyllingen, blir det nok.
Kan serveres slik den er eller med litt blomkålris
Blomkålris:
Riv et blomkål på et rivjern
Ha litt olje i stekepanna og ha i blomkål
La det surre et par minutter
Smak til med salt og pepper
Retten er ganske mager, så server gjerne bær med krem til dessert, så du får opp fettmengden
Velbekomme :)

Comments