July 7, 2019
Smakfull, luftig og lages i en fei!
Serveres som den er eller med tilbehør som en klatt med krem, mokkakrem, vaniljeis, sjokoladeis eller rørte bær.
Kaka er så lett og luftig at den minner om en svamp i konsistens, derfor går den under navnet "Svampekake"
Nå er det ikke sånn at jeg anbefaler å bruke søtningsmidler i tide og utide, men en gang i blant er det er greit alternativ.
Sjokoladekake
8 eggeplommer
4 ss Finesse
8 stivpiska eggehviter
2 toppa ss kakao
2 ts vaniljesukker (eller vaniljepulver, mengden må reduseres, da det er mer konsentrert)
2 ts bakepulver
120 gr mandelmel
Grovhakk litt mørk sjokolade og dryss over før steking. (min 70 % kakao, velg melkefri variant for melkefritt resultat)
Fremgangsmåte:
- Pisk eggehvitene stive
- Pisk eggeplommer og søtning til eggedosis i en egen bolle
- Tilsett kakao i eggeplommeblandingen og pisk ut alle klumpene
- Vend forsiktig inn 1/3 av eggehvitene i kakao/ eggeplommeblandingen
- Mandelmel, bakepulver og vaniljesukker blandes sammen og vendes forsiktig inn
- Vend inn 1/3 til av de stivpiskede eggehvitene til alt er godt blandet
- Vend forsiktig inn resten av eggehvitene. Vær veldig forsiktig, slik atdu ikke rører ut luftboblene i eggehviten
- Hell røren i en rund kakeform eller i en paiform med høye kanter
- Grovhakk noen ruter mørk sjokolade (min 70 % kakao), som drysses over før steking.
Bruk en melkefri variant dersom kaka skal være 100 % melkefri
Stekes på 175 grader i ca 20 min
Kaken er knallgod slik den er og trenger ikke noe fyll. Den passer derfor godt å ha med på tur, eller når du plutselig får gjester.
Du kan også servere den med litt pisket krem (den varianten du tåler, (f.eks mandelkrem), hjemmelaget is eller rørte bær.
*Karboinnhold pr kakestykke = Ca 3 gr. (polyoler trekkes fra)
Tips:
Sjokolade- is smaker nydelig som tilbehør til kaka. Ekstra godt blir det hvis kaka fortsatt er lunken og isen får bli litt myk før servering. https://www.erneringsklinikken.no/post/2019/06/02/hjemmelaga-is
Velbekomme!
Comments