top of page

Sjokoladekake


July 7, 2019


Sjokoladekake med smelta sjokolade på toppen



Smakfull, luftig og lages i en fei!

Serveres som den er eller med tilbehør som en klatt med krem, mokkakrem, vaniljeis, sjokoladeis eller rørte bær.


Kaka er så lett og luftig at den minner om en svamp i konsistens, derfor går den under navnet "Svampekake"

Nå er det ikke sånn at jeg anbefaler å bruke søtningsmidler i tide og utide, men en gang i blant er det er greit alternativ.







Sjokoladekake

8 eggeplommer

4 ss Finesse

8 stivpiska eggehviter

2 toppa ss kakao

2 ts vaniljesukker (eller vaniljepulver, mengden må reduseres, da det er mer konsentrert)

2 ts bakepulver

120 gr mandelmel


Grovhakk litt mørk sjokolade og dryss over før steking. (min 70 % kakao, velg melkefri variant for melkefritt resultat)


Fremgangsmåte:

- Pisk eggehvitene stive

- Pisk eggeplommer og søtning til eggedosis i en egen bolle 

- Tilsett kakao i eggeplommeblandingen og pisk ut alle klumpene

- Vend forsiktig inn 1/3 av eggehvitene i kakao/ eggeplommeblandingen

- Mandelmel, bakepulver og vaniljesukker blandes sammen og vendes forsiktig inn

- Vend inn 1/3 til av de stivpiskede eggehvitene til alt er godt blandet

- Vend forsiktig inn resten av eggehvitene. Vær veldig forsiktig, slik atdu ikke rører ut luftboblene i eggehviten

- Hell røren i en rund kakeform eller i en paiform med høye kanter 

- Grovhakk noen ruter mørk sjokolade (min 70 % kakao), som drysses over før steking.

Bruk en melkefri variant dersom kaka skal være 100 % melkefri


Stekes  på 175 grader i ca 20 min 


Kaken er knallgod slik den er og trenger ikke noe fyll. Den passer derfor godt å ha med på tur, eller når du plutselig får gjester.


Du kan også servere den med litt pisket krem (den varianten du tåler, (f.eks mandelkrem), hjemmelaget is eller rørte bær. 


*Karboinnhold pr kakestykke = Ca 3 gr. (polyoler trekkes fra)


Tips:

Sjokolade- is smaker nydelig som tilbehør til kaka. Ekstra godt blir det hvis kaka fortsatt er lunken og isen får bli litt myk før servering. https://www.erneringsklinikken.no/post/2019/06/02/hjemmelaga-is


Sjokoladeis med sjokoladedryss

Velbekomme!

bottom of page