• Mette Lund Larsen

Sjokolade - is

Oppdatert: 16. sep. 2019



Sjokoladeis med sjokoladedryss

I disse istider er det greit å kunne servere is som ikke er full av sukker, men som smaker nydelig! Isen passer til både små og store iselskere!


Sjokoladeis

3 dl krem (bruk den varianten som tåles)

1,5 toppa ss bakekakao

1 ts vaniljesukker (evt frøene fra 1 vaniljestang)

4 eggeplommer

2 ss Tagatesse





Fremgangsmåte:

Pisk kremen sammen med vaniljesukker / stang

Pisk eggeplommene, sammen med kakao og tagatesse til tykk eggedosis

Rør litt av kremen med sjokoladeeggedosisen og bland så alt godt sammen

Tips: Smelt gjerne noen ruter mørk sjokolade samen med litt kaffe. Når sjokoladen har smeltet blander du inn et par sjeer av ismassen, for så å blande sjokoladeblandingen inn i resten av ismassen. RØr forsiktig med en gaffel så du får et marmorert mønster.

Ha isen i en isboks, kledd med gladpack (for å unngå krystallisering)

Evt fordel isen i porsjonsbokser. Tomme tomatbokser egner seg ypperlig.

Ha gladpack over isen før lokket tas på, så boksen blir helt tett.

Du ka også bruke ispinneformer.

Ta isen opp ca 15 min før servering!

Serveres med litt revet sjokolade og friske bringebær, evt honningrista nøtter.

En liten klatt med krem eller vaniljekrem til slutt gjør susen!


Lag gjerne dobbel porsjon, når du først lager, så har du noe på lur når suget meller seg!


Velbekomme!



108 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen