• Mette Lund Larsen

Sjokolade - is

Oppdatert: mai 25



Sjokoladeis med sjokoladedryss

I disse istider er det greit å kunne nyte en is som ikke er full av sukker, men som likevel smaker nydelig!

Sjokoladeis

3 dl krem*

1,5 toppa ss bakekakao

Frø fra 1 vaniljestang eller et lite dryss vaniljepulver. (**1 ts vanliljesukker går også bra)

4 eggeplommer

2 ss Tagatesse

*Hvis du ikke tåler melk kan du bruke mandelkrem eller en annen plantebasert variant. Dream cuisine, mandelkrem har lavest innhold av karbohydrater




**Vaniljesukker inneholder sukker, men for de fleste vil en ts i ny og ne få liten betydning. Vaniljesukker basert på ren vanilje (F.eks Bourbon vanilje) er å foretrekke fremfor de som er basert på etylvannilin.

Dersom du bruker vaniljepulver, må mengden tilpasses, da det er mer konsentrert enn vaniljesukker. Smak deg fram.



Fremgangsmåte:

Pisk kremen

Pisk eggeplommene, sammen med kakao, vanilje og tagatesse/ evt annen søtning til tykk eggedosis

Rør inn litt av kremen med sjokoladeeggedosisen og bland godt sammen

Tips: Smelt noen ruter mørk sjokolade (sukkerfri eller minimum 70 % kakao) sammen med litt sterk kaffe. Hvis du ikke tåler melk brukes melkefri sjokolade.

Rør inn et par skjeer av ismassen når sjokoladen har smeltet.

Rør deretter sjokoladeblandingen forsiktig inn i resten av ismassen med en gaffel og du får et lekkert sjokolademønster

Ha isen i en boks, kledd med gladpack (for å unngå krystallisering) eller fordel isen i porsjonsbokser. Tomme tomatbokser egner seg ypperlig.

Ha gladpack over isen før lokket på tomatboksen tas på, så boksen blir helt tett.

Du ka også bruke ispinneformer.

Ta porsjonsboksen opp fra fryseren ca 15 min før servering!

Pynt med et lite dryss revet mørk sjokolade, friske bær eller hakka nøtter.


Lag gjerne dobbel porsjon, når du først lager, så har du noe på lur når suget melder seg!


Velbekomme!



0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen