Rømmegrøt på lavkarbovis


Rømmegrøt passer ypperlig på et lavkarbokosthold, forutsatt at du tåler melk.


Rømmegrøt egner seg også godt til 17. maifeiringen i kombinasjon med spekemat.


Denne oppskriften er hentet fra Omhelse

Her finner du forøvrig en rekke andre gode oppskrifter og tips.


Bl.a. gode 17.mai-tips: Omhelse 17.maitips



Til 2 gode porsjoner trenger du:

  • 2 ss meierismør

  • 2 ts johannesbrødkjernemel / eller 1 ts Xanthan gum (Helsekost)

  • 500 gr seterrømme (evt lettrømme)

  • 0,5 -1 dl fløte

  • 1 dl vann

  • 1 ts sukrin eller annen søtning


Serveres med:

Finesse eller annen søtning, kanel og smørøye

Evt. spekemat


Slik gjør du:

  • Smelt smøret i en gryte og rør inn johannesbrødkjernemel. Rør godt så du får ut alle klumper

  • Ha i rømme og vann

  • Varm opp til kokepunktet

  • Spe på med fløte, til den er passe tykk. NB! Grøten tykner når den småkoker.

  • Reguler tykkelsen enten med mer fløte eller med litt mer Johannesbrødkjernemel (røres ut i litt fløte for å unngå klumper)

  • La grøten småputre noen minutter

  • Smak til med salt og søtning

  • Servere lavkarbo rømmegrøt med kanel, søtning og smørøye

  • Rømmegrøt passer utmerket som tilbehør til spekemat


Tags: