4 porsjoner
Denne nydelige rette har blitt en favoritt i heimen. Oppskriften er hentet fra dietdoctor.no.
Her kan du for øvrig finne en rekke nydelige retter.
Oppskriften er et utgangspunkt, men den kan enkelt tilpasses egne ønsker og intoleranser.
Ingredienser:
650 g kyllingfilét
salt og pepper
2 ss smør eller cocosa
5 ss rød pesto (et lite glass)
3 dl fløte (hvis du ikke tåler melkeprodukter er kokosmelk et godt alternativ)
1 dl oliven, valgfritt
150 g fetaost, kan utelates
1/2 kinesisk hvitløk
Tilbehør: Salat
150 g babyspinat, eller annen grønn salat
Basilikumblader
Halve babytomater
4 ss olivolje, evt. 1 ts creamy balsamico
Salt og pepper drysses over salaten
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader
Del kyllingfilétene i biter og krydre med salt og pepper
Stek kyllingbitene til de får fin farge. Stek gjerne halvparten om gangen.
Bland pesto, fløte/ kokosmelk sammen med oliven, fetaost og hvitløk
Ha kyllingbitene i en ildfast form og hell pestoblandingen over.
Stekes i ovnen i ca 20-30 min, eller til formen har en fin farge. Det kommer litt an på din egen ovn, form og størrelsen på kyllingbitene.
Serveres rykende varm med salat 😊
Tips: Blomkålris egner seg også godt som tilbehør
Kommentare