Rød pestokylling



4 porsjoner


Denne nydelige rette har blitt en favoritt i heimen. Oppskriften er hentet fra dietdoctor.no.


Her kan du for øvrig finne en rekke nydelige retter.


Oppskriften er et utgangspunkt, men den kan enkelt tilpasses egne ønsker og intoleranser.




Ingredienser:

  • 650 g kyllingfilét

  • salt og pepper

  • 2 ss smør eller cocosa

  • 5 ss rød pesto (et lite glass)

  • 3 dl fløte (hvis du ikke tåler melkeprodukter er kokosmelk et godt alternativ)

  • 1 dl oliven, valgfritt

  • 150 g fetaost, kan utelates

  • 1/2 kinesisk hvitløk


Tilbehør: Salat

  • 150 g babyspinat, eller annen grønn salat

  • Basilikumblader

  • Halve babytomater

  • 4 ss olivolje, evt. 1 ts creamy balsamico

  • Salt og pepper drysses over salaten


Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader

  • Del kyllingfilétene i biter og krydre med salt og pepper

  • Stek kyllingbitene til de får fin farge. Stek gjerne halvparten om gangen.

  • Bland pesto, fløte/ kokosmelk sammen med oliven, fetaost og hvitløk

  • Ha kyllingbitene i en ildfast form og hell pestoblandingen over.

  • Stekes i ovnen i ca 20-30 min, eller til formen har en fin farge. Det kommer litt an på din egen ovn, form og størrelsen på kyllingbitene.


Serveres rykende varm med salat 😊


Tips: Blomkålris egner seg også godt som tilbehør





Tags: