En billig, enkel og smakfull rett, som kan
varieres ut fra det du har i kjøleskapet.
Hvis du liker vårruller, vil du elske denne enkle hverdagsmiddagen, som minner om fyllet i en tradisjonell vårrull
Du trenger: (3-4 porsjoner)
1 lite hodekål eller sommerkål
1-2 løk
1/2 kinesisk hvitløk (eller 2-3 fedd)
Et par cm revet ingefær
Nykverna pepper
Nøytral cocosa eller smør til steking
1 pakke kjøttdeig (400 gr)
1 rød paprika
2 cm finhakka chili
1-2 revne gulrøtter
Evt litt brokkoli
Salt, pepper
Slik gjør du:
Skjær hodekål/ sommerkål i strimler
Skjær løk i strimler
Gjør klar 2 stekepanner og ha fett i begge
Ha i godt med nykverna pepper i den ene og la pepperen
surre til du kjenner en god pepperlukt
Ha i kål
Stek løken i den andre panna
Når løken begynner å bli gylden blander du løk og kål sammen i en panne
Ha i resten av grønnsakene og skru ned varmen
Stek kjøttdeigen i den ledige pannen og tilsett litt salt og pepper
Bland ferdigstekt kjøttdeig sammen med grønnsakene og server retten med litt soyasaus.
Tips:
Dette er en mager rett, så du kan gjerne supplere med en fettkilde som litt rømme, guacamole eller avokadosaus
Avokadosaus:
1 avokado
1-2 hvitløksfedd
1/2 -1 cm finhakka chili
1 knivsodd cayennepepper
Saften av 1 lime
Vann til passe konsistens
Smak til med salt/ pepper
Kjør alle ingrediensene med en stavmikser og tilsett vann til passe konsistens
Smak til med salt og pepper
Velbekomme!
コメント