Hverdagspanne med kjøttdeig




En billig, enkel og smakfull rett, som kan

varieres ut fra det du har i kjøleskapet.


Hvis du liker vårruller, vil du elske denne enkle hverdagsmiddagen, da smaken minner om fyllet som er inni de vanlige vårrullene med kjøttfyll.

Oppskriften er bare et eksempel.


Du trenger: (3-4 porsjoner)

1 lite hodekål eller sommerkål

2 løk

Nykverna pepper

Nøytral cocosa til steking

1 pakke kjøttdeig (400 gr)

Noen små bunter brokkoli

Rød paprika

2 cm finhakka chili

2 revne gulrøtter

Salt, pepper



Slik gjør du:

Skjær hodekål/ sommerkål i strimler

Skjær løk i strimler

Gjør klar 2 stekepanner og ha cocosa i begge

Ha i godt med nykverna pepper i den ene og la pepperen

surre til du kjenner en god pepperlukt

Ha i kålen og skru ned til middels varme

Stek løken i den andre panna

Når løken begynner å bli gylden har du den sammen med kålet

Bland godt og skru ned varmen


Stek kjøttdeigen i den ledige pannen og bland inn resten av grønnsakene sammen med kjøttdeigen

Ha over litt soyasaus over kjøttblandingen og hell "kjøttpannen" sammen med "kål/løkpannen"

og bland alt godt sammen


Serveres med soyasaus, litt sursøt chilisaus og litt rømme


Tips:

Dette er en mager rett, så du kan gjerne supplere med en avokadosaus


Avokadosaus:

1 avokado

1-2 hvitløksfedd

1/2 -1 cm finhakka chili

1 knivsodd cayennepepper

Saften av 1 lime

Vann til passe konsistens

Smak til med salt/ pepper


Kjør alle ingrediensene med en stavmikser og tilsett vann til avokadosausen får passe konsistens

Smak til med salt og pepper


Velbekomme!


Tags: