
En billig, enkel og smakfull rett, som kan
varieres ut fra det du har i kjøleskapet.
Hvis du liker vårruller, vil du elske denne enkle hverdagsmiddagen, da smaken minner om fyllet som er inni de vanlige vårrullene med kjøttfyll.
Oppskriften er bare et eksempel.
Du trenger: (3-4 porsjoner)
1 lite hodekål eller sommerkål
2 løk
Nykverna pepper
Nøytral cocosa til steking
1 pakke kjøttdeig (400 gr)
Noen små bunter brokkoli
Rød paprika
2 cm finhakka chili
2 revne gulrøtter
Salt, pepper
Slik gjør du:
Skjær hodekål/ sommerkål i strimler
Skjær løk i strimler
Gjør klar 2 stekepanner og ha cocosa i begge
Ha i godt med nykverna pepper i den ene og la pepperen
surre til du kjenner en god pepperlukt
Ha i kålen og skru ned til middels varme
Stek løken i den andre panna
Når løken begynner å bli gylden har du den sammen med kålet
Bland godt og skru ned varmen
Stek kjøttdeigen i den ledige pannen og bland inn resten av grønnsakene sammen med kjøttdeigen
Ha over litt soyasaus over kjøttblandingen og hell "kjøttpannen" sammen med "kål/løkpannen"
og bland alt godt sammen
Serveres med soyasaus, litt sursøt chilisaus og litt rømme
Tips:
Dette er en mager rett, så du kan gjerne supplere med en avokadosaus
Avokadosaus:
1 avokado
1-2 hvitløksfedd
1/2 -1 cm finhakka chili
1 knivsodd cayennepepper
Saften av 1 lime
Vann til passe konsistens
Smak til med salt/ pepper
Kjør alle ingrediensene med en stavmikser og tilsett vann til avokadosausen får passe konsistens
Smak til med salt og pepper
Velbekomme!