top of page

Ovnstekt laks med grønnsaker og estragonsmør


Laks er anvendelig til det meste, også til søndagsmiddag og fest


Til denne nydelige lakseretten trenger du:

4 -5 porsjoner


1 laksefilét, ca. 1 kg med skinn og uten bein

2 ss salt

2 ss olivenolje

2 ss friskpresset sitronsaft

2 ss hakket persille

1 ss hakket gressløk

1 ss hakket estragon

2 ss smør

0,5 sitron i skiver (valgfritt)


Grønnsaker:

Squash, paprika, løk, brokkoli og asparges (bruk det du liker)

3 ss olivenolje

Salatkrydder


Slik gjør du:

Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk fisken

Trekk ut alle ben

Legg fisken på et fat

Dryss over salt og la den ligge i 15 min.


Ha grønnsakene i en ildfast form og hell over litt olje og salatkrydder


Skyll og tørk fisken

Legg fisken over grønnsakene

Rør sammen olje og sitronsaft og pensle fisken

Rør sammen urter og smør og bre urtesmøret over fisken

Legg over sitronskiver

Stek formen i ovnen på 160 grader i ca 25 min, eller til fisken er klar


Estragonsmør: Rør finhakka estragon inn i smøret. Smak til med salt og pepper.


Sett formen på bordet og server retten som den er.

For en mer mettende middag kan du evt supplere med blomkålris


Velbekomme :)







Tags:

bottom of page