Ovnstekt laks med grønnsaker og estragonsmør


Laks er anvendelig til det meste, også til søndagsmiddag og fest


Til denne nydelige lakseretten trenger du:

4 -5 porsjoner


1 laksefilét, ca. 1 kg med skinn og uten bein

2 ss salt

2 ss olivenolje

2 ss friskpresset sitronsaft

2 ss hakket persille

1 ss hakket gressløk

1 ss hakket estragon

2 ss smør

0,5 sitron i skiver (valgfritt)


Grønnsaker:

Squash, paprika, løk og asparges

3 ss olivenolje

Salatkrydder


Slik gjør du:

Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk fisken

Trekk ut alle ben

Legg fisken på et fat

Dryss over salt og la den ligge i 15 min.


Ha grønnsakene i en ildfast form og hell over litt olje og salatkrydder


Skyll og tørk fisken

Legg fisken over grønnsakene

Rør sammen olje og sitronsaft og pensle fisken

Rør sammen urter og smør og bre urtesmøret over fisken

Legg over sitronskiver

Stek formen i ovnen på 160 grader i ca 25 min


Server fisken sammen med salat med friske urter

Ruccula, basilikum og frisk estragon


Estragonsmør: Rør inn finhakka estragon og litt pepper i smøret


Server fisken med salat og urtesmør.



Velbekomme :)







Tags: