Ovnstekt dorade med middelhavsgrønnsaker og urtesmør


Dorade kjenner du sikkert igjen som sea-beam fra ferieturer i Hellas og andre Middelhavsland.


Nå får du den også på butikken i Norge.



Du trenger (2 personer)


  • 2 stk fisk

  • 2 sitroner

  • 1 squash

  • 1 løk

  • 1/2 rød og 1/ 2 gul paprika

  • perletomater

  • salt og pepper

  • Rosmarin


Urtesmør:

Meierismør

Tørka rosmarin, oregano eller andre krydderurter

Salt, pepper og sitron




Slik gjør du:


Fisken:

  • Vask og rens fisken godt og skrap bort fiskeskjell

  • Gni fisken godt med olivenolje, salt og pepper (ekstra godt i buken)

  • Lag 3 snitt i skinnet på fisken

  • Legg sitronskiver i buken og legg ved et par kvister rosmarin

  • Stek fisken i stekeovnen på 180 grader i ca 20 - 25 min


Grønnsakene:

  • Gjør klar grønnsakene mens fisken er i ovnen

  • Skjær dem i biter

  • Del sitronen i 2 (1/2 sitron pr person)

  • Stek grønnsakene i kokosolje /olivenolje i en stekepanne på middels varme

  • Ha over salt, pepper og litt rosmarin

  • Legg sitronen i stekepanna/ grillpanna med snittsiden ned


Urtesmør:

Meierismør blandes med med urtene

Smak til med salt, pepper og sitronsaft



Server:

  • Ha grønnsakene på en tallerken, legg over fisken og server

  • Fjern hodet og hale, trekk bort skinnet og ha litt urtesmør over fisken

  • Press litt saft av den stekte/ grilla sitronen til slutt

  • Smak til med salt og pepper


Og nyt 😊








Tags: