Dorade kjenner du sikkert igjen som sea-beam fra ferieturer i Hellas og andre Middelhavsland.
Nå får du den også på butikken i Norge.
Du trenger (2 personer)
2 stk fisk
2 sitroner
1 squash
1 løk
1/2 rød og 1/ 2 gul paprika
perletomater
salt og pepper
Rosmarin
Urtesmør:
Meierismør
Tørka rosmarin, oregano eller andre krydderurter
Salt, pepper og sitron
Slik gjør du:
Fisken:
Vask og rens fisken godt og skrap bort fiskeskjell
Gni fisken godt med olivenolje, salt og pepper (ekstra godt i buken)
Lag 3 snitt i skinnet på fisken
Legg sitronskiver i buken og legg ved et par kvister rosmarin
Stek fisken i stekeovnen på 180 grader i ca 20 - 25 min
Grønnsakene:
Gjør klar grønnsakene mens fisken er i ovnen
Skjær dem i biter
Del sitronen i 2 (1/2 sitron pr person)
Stek grønnsakene i kokosolje /olivenolje i en stekepanne på middels varme
Ha over salt, pepper og litt rosmarin
Legg sitronen i stekepanna/ grillpanna med snittsiden ned
Urtesmør:
Meierismør blandes med med urtene
Smak til med salt, pepper og sitronsaft
Server:
Ha grønnsakene på en tallerken, legg over fisken og server
Fjern hodet og hale, trekk bort skinnet og ha litt urtesmør over fisken
Press litt saft av den stekte/ grilla sitronen til slutt
Smak til med salt og pepper
Og nyt 😊
Comments