top of page

Lettvint kyllingsuppe



Retter i kokosmelk er bare supert på lavkarbo / KETO- kosthold.


Denne retten er hentet fra boka "KETO-soups cookbook", fra Paleohacks


En utrolig enkel, rask og kjempegod suppe som jeg gjerne anbefaler videre 😊



Til 4 porsjoner trenger du:

Cocosa til steking

Pepper

4 kyllingfiléter

1 rød paprika - i biter

1/4 chili - finhakkes

1/2 kinesisk hvitløk - rives

3 sjalottløk - hakkes

2 små gulrøtter - skjæres i tynne biter

2 cm fersk ingefær, rives

3-4 ts rød currypaste (start forsiktig)

4-6 dl kyllingkraft (kan bruke fond og vann)

1 boks kokosmelk (vanlig)

1liten kartong kokoskrem (evt. litt mer for mildere og fyldigere konsistens)

1/2 brokkoli i små biter

Limeleaves, enten friske eller tørka

Saften av 1 lime

Smak til med salt og pepper

Koriander (hvis alle liker koriander)*

Limebåter ved servering


*Koriander er en urt som enten elskes eller hates. Hvis du er usikker på om alle liker koriander, kan du med fordel ha den i en skål ved siden av.


Slik gjør du:

  • Skjær opp grønnsakene

  • Del kyllingfiletene i to, slik at filétene blir halvparten så tykke

  • Skjær deretter filétene opp i tynne strimler

  • Varm opp cocosa i en panne og ha i nykvernet pepper

  • Når lukten av pepper begynner å stige har du i kyllingbitene

  • Ha over litt salt og stek bitene i ca 5 min, eller til de er gjennomstekt

  • Varm cocosa i en gryte og ha i løk og hvitløk og surr til løken er blank (2-3 min)

  • Ha i gulrøtter, paprika, ingefær og chili og la det surre i 2 min til

  • Ha i en liten kartong med kokosmelk, currypaste og halvparten av kraften

  • La suppa surre i 4- 5 min og evt. kjør gjennom med en stavmikser

  • Ha i de stekte kyllingbitene, brokkoli, limeleaves og tilpass mengden kyllingkraft i forhold til hvor tykk du ønsker at suppen skal være og la den trekke noen minutter til*

  • Smak til med currypaste, salt, pepper og limesaft

  • Limebåter til pynt


* Hvis du ønsker retten som suppe har du i mer kyllingkraft

Som gryterett, er det bedre med fyldigere saus.

Tilpass mengden kokosmelk, så du får retten passe sterk



Tilbehør:

Hjemmelaget polarbrød passer godt til suppe

Blomkålris passer godt til gryterett



Tips: Hvis alle liker koriander:

  • Smør gjerne polarbrødene med hvitløkssmør og finhakka koriander og stek dem litt ekstra rett før servering.

  • Bland litt finhakke koriander i blomkålrisen.



Velbekomme 😊








Tags:

Comments


bottom of page