
Retter i kokosmelk er bare supert på lavkarbo / KETO- kosthold.
Denne retten er hentet fra boka "KETO-soups cookbook", fra Paleohacks
En utrolig enkel, rask og kjempegod suppe som jeg gjerne anbefaler videre 😊
Til 4 porsjoner trenger du:
Cocosa til steking
Pepper
4 kyllingfiléter
1 rød paprika - i biter
1/4 chili - finhakkes
1/2 kinesisk hvitløk - rives
3 sjalottløk - hakkes
2 små gulrøtter - skjæres i tynne biter
2 cm fersk ingefær, rives
3-4 ts rød currypaste (start forsiktig)
4-6 dl kyllingkraft (kan bruke fond og vann)
1 boks kokosmelk (vanlig)
1liten kartong kokoskrem (evt. litt mer for mildere og fyldigere konsistens)
1/2 brokkoli i små biter
Limeleaves, enten friske eller tørka
Saften av 1 lime
Smak til med salt og pepper
Koriander (hvis alle liker koriander)*
Limebåter ved servering
*Koriander er en urt som enten elskes eller hates. Hvis du er usikker på om alle liker koriander, kan du med fordel ha den i en skål ved siden av.
Slik gjør du:
Skjær opp grønnsakene
Del kyllingfiletene i to, slik at filétene blir halvparten så tykke
Skjær deretter filétene opp i tynne strimler
Varm opp cocosa i en panne og ha i nykvernet pepper
Når lukten av pepper begynner å stige har du i kyllingbitene
Ha over litt salt og stek bitene i ca 5 min, eller til de er gjennomstekt
Varm cocosa i en gryte og ha i løk og hvitløk og surr til løken er blank (2-3 min)
Ha i gulrøtter, paprika, ingefær og chili og la det surre i 2 min til
Ha i en liten kartong med kokosmelk, currypaste og halvparten av kraften
La suppa surre i 4- 5 min og evt. kjør gjennom med en stavmikser
Ha i de stekte kyllingbitene, brokkoli, limeleaves og tilpass mengden kyllingkraft i forhold til hvor tykk du ønsker at suppen skal være og la den trekke noen minutter til*
Smak til med currypaste, salt, pepper og limesaft
Limebåter til pynt
* Hvis du ønsker retten som suppe har du i mer kyllingkraft
Som gryterett, er det bedre med fyldigere saus.
Tilpass mengden kokosmelk, så du får retten passe sterk
Tilbehør:
Hjemmelaget polarbrød passer godt til suppe
Blomkålris passer godt til gryterett
Tips: Hvis alle liker koriander:
Smør gjerne polarbrødene med hvitløkssmør og finhakka koriander og stek dem litt ekstra rett før servering.
Bland litt finhakke koriander i blomkålrisen.
Velbekomme 😊
Comments