
Denne gode, varmende suppa er en av favorittene her i huset og den passer like godt til hverdags som til fest.
Og ingenting varmer et morshjerte mer enn når barn, svigerbarn eller barnebarn kommer med bestilling på fiskesuppe til middag.
Lavkarbo-tips:
I stedet for å ha den tradisjonelle brødskiva som tilbehør, kan du heller forsyne deg med en ekstra porsjon eller bruke lavkarbobrød i stedet.
Ingredienser: 4 porsjoner
1,5 laksestykke pr person (à 125 gr)
2-3 vårløk (1 som garnityr og resten i suppa)
2 sjalottløk
1 hvitløkfedd
½ fennikel
2 små gulrøtter
1/4 chili (tilpass mengden i forhold til styrke og størrelse)
1-2 cm revet frisk ingefær
3 - 4 ts rød currypaste. Begynn forsiktig og smak deg fram
7,5 dl kokosmelk (3 små kartonger, ikke light)
5-7 dl vann (alt etter hvor fyldig du vil ha suppa)
2 ss fishsaus
1-2 ss knuste tørka limeblader (limeleaves) - eller friske limeblader
Saften av 1lime
Vårløk og koriander* som garnityr
Det grønne ytterst på stilken til fenikkelen kan også brukes som garnityr
* Koriander har en utprega smak som enten elskes eller hates. Hvis du skal servere suppa til gjester, bør du sjekke om alle liker koriander, evt. bare ha den ved siden av, så alle kan forsyne seg selv.
Forbered ingrediensene:
Gulrøttene - rives
Løk, fennikel og vårløk - finstrimles
Chili og hvitløk - finhakkes
Ingefær - rives
Vårløk, koriander og det grønne på fennikelen finhakkes
Limen deles
Skjær opp fisken i små biter
Lag suppa:
Varm opp gryta og ha litt av den tykke delen av kokosmelken i gryta
Surr grønnsakene noen minutter i kokosmelken
Bland inn 2-3 ts currypaste. Start forsiktig med currypaste og smak deg fram
Tilsett resten av kokosmelken, vannet og la suppa koke opp. start gjerne med 5 dl vann og spe på med mer dersom du ønsker en tynnere suppe
Skru ned varmen og la suppen trekke i ca 10 min
Dersom du ønsker en helt jevn suppe, kan du mose grønnsakene, evt. litt av dem, med en stavmikser
Ha i fiskestykkene og de knuste limebladene og la fisken trekke til den er såvidt gjennomtrekt
Smak til med fishsaus, limesaft og evt mer currypaste
Dryss over finstrimla vårløk, det grønne på fenikkelen og koriander
Smak til med litt salt og pepper
Tips:
Lag gjerne dobbel porsjon så du har rester, evt. frys ned passe porsjoner til en annen dag du har annet å gjøre enn å lage middag.
Velbekomme 😊
Comments