Slowfood er en type mat som ofte bare blir bedre jo lenger den får stå og godgjøre seg.
Denne "gryta" er intet unntak, så hvis du skal ha middagsgjester er det bare en fordel å lage retten dagen før, eller bare begynn i god tid.
Enkel å lage og gjør seg selv, mens du bruker tiden til noe annet.
Litt chili og chilipurè får gang på blodsirkulasjonen og retten kan med rette kalles "sentralvarmen"
og passer derfor godt til kalde vinterkvelder
Du trenger: 5-6 porsjoner
Ca 1 kg oksehøyrygg
Cocosa til steking
Nykverna pepper
2 -3 cm finhakka chili
2 gulrøtter
1/4 kålrot
1 nett sjalottløk
1 glass tomatpure
2 ts Sambal Oelek - start forsiktig og øk etter hvert
Ca 1,2 l buljong
Ca 3 ss tørket oregano
Ca 2 ss tørket timian
Salt og pepper
Persille som garnityr
Fremgangsmåte:
Rens og skjær kjøttet i biter
Skrell og skjær kålrot og gulrot i små biter
Rens løken
Surr litt og litt av kjøttet i en varm panne sammen med cocosa
Ha i løken og la den surre til den blir blank
Ha over buljong* og la kjøttet trekke ca 1 time
Ha i gulrot, kålrot og chili
Tilsett knust oregano og timian (knuses i en morter eller i håndflaten)
Ha i tomatpuré
La "gryta" putre enda en time, gjerne enda lenger
Smak til med chilipuré eller shirachasaus
Dryss over persille ved servering
*Du kan bruke et par buljongterninger, fond eller koke din egen kraft på kraftbein og grønnsaker
Retten serveres som den er eller med litt blomkålpuré
Velbekomme!
Comments