KETO - pizza

Har du trodd at du må forsake pizza på KETO?


Det er definitivt ikke nødvendig.


Med disse oppskriftene kan pizza fortsatt være en del av menyen. De ble i allefall det for oss.


Hvis du ikke tåler melkeprodukter, bruker du variant 2. Det blir ikke helt det samme, men med gode råvarer blir det godt uansett.



Pizzabunn med ost (fathead)

Tynn bunn:

1 stort egg

1 ss kremost med urter eller naturell

1,5 kopp mozzarelaost

¼ kopp kokosmel og ¾ kopp mandelmel

1 knivsodd salt, pepper, litt oregano

For tykk bunn lages dobbel porsjon

Fremgangsmåte:

Bland egg og mel

Smelt kremost og ost i en kjele på svak varme.

Bland deretter osteblandingen sammen med melblanding og krydder til en fast deig

Trykk deigen flat på et bakepapir og legg et bakepapir over

Deigen kjevles til den blir helt tynn

Lag gjerne en liten kant rundt så ikke fyllet renner utenfor. Bunnen blir gjerne bløt hvis det renner saus utenfor kanten


Forstek gjerne bunnen på 200 grader i ca 6- 8 min, eller til den har fin farge. Steketiden avhenger av tykkelsen, så følg med så den ikke blir svidd.


Ha på ønsket fyll og stek pizzaen på 200 grader, varmluft, i 15-20 minutter eller til du ser den ser ferdig ut.


For ekstra tynn og sprø bunn:

Snu stekeplaten opp ned og legg på et bakepapir. Trykk deigen flat med hendene.

Ha et ekstra bakepapir over deigen og kjevle bunnen til den er helt tynn

Det er mye lettere å kjevle bunnen tynn når ikke kantene på stekebrettet er i veien.

Når bunnen er slik du vil ha den, tekker du bakepapiret med bunnen av brettet over på den riktige siden av et nytt stekebrett.

Prikk bunnen med en gaffel så den ikke bobler seg.

Settes inn i varm ovn, 200 gr, og forstek bunnen i 6-8 min eller til den blir gylden

Steketiden avhenger av tykkelsen, så følg med.


2. Pizzabunn uten ost:

Bruk samme oppskrift som til rundstykker/ minibaguetter

Det blir nok til 2 store pizzabunner.

Du kan også lage halv oppskrift til 1 bunn, men det er like greit å lage 2 når du først er i gang, så har du en pizzabunn klar i frysen til en annen dag.


Ingredienser: (samme som minivbaguetter/ rundstykker)

200 gr mandelmel (vanlig, ikke fettredusert)

2 ts bakepulver

5 ss sesamfrø

5 ss fiberhusk

2 ts honning eller annen søtning som Sukrin / sukrin Gold

½ ts salt

2 ts hvitvinseddik/ eplesidereddik

3 eggehviter (av 3 store egg, 1,2 dl)

3 dl kokende vann (justeres i forhold til størrelsen på eggene)

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet

Mål opp de tørre ingrediensene i en bolle og bland dem godt sammen

Ha honning og hvitvinseddik i det kokte vannet og hell blandingen over melblandingen.

Hell i eggehvitene

Blandet deigen godt sammen til alt henger godt sammen. Dersom deigen smuldrer seg tar du litt vann på hendene og knar deigen sammen

Ha deigen over på benken, kna den godt og del den i 2 emner

Trykk deigen flat med fingrene på et bakepapir, evt bruk kjevle

Sett brettet inn i varm ovn, 200 grader, varmluft og forstek bunnen i 6-8 minutt eller til du ser den har fin farge. Temperaturen kan variere fra ovn til ovn, så sett alltid timeren på og sjekk fargen.

Ha på ønsket fyll og stek pizzaen til den er klar, ca 15-20 min, eller til den har fin farge

Forslag til fyll

1. Kjøttdeig og løk

(Nok til 2 pizzabunner)

400 gr kjøttdeig (1 pakke)

1 løk (2/3 has i sausen og 1/3 brukes som topping)

1/2 kinesisk hvitløk

1 boks tomatpuré (Rema sin boks har lavest karboinnhold 5,5/100 gr)

2-3 dl vann

Krydder: Salt, pepper, oregano, timian, pizzakrydder, evt litt chili

Hvitost: Norvegia, Jarlsberg, Østavind, evt en blanding

Fremgangsmåte:

Stek kjøttdeigen og ha i finhakka løk og hvitløk

La dette surre til løken er blitt blank

Ha i tomatpuré og la den surre noen minutter før du har i vann

Tilsett krydder

La pizzafyllet få putre noen minutter

Fordel fyll på begge bunnene og ha over rå løk, evt annen topping og revet ost

Stek pizzaen ca 15-20 min, eller til den har fått fin farge


Tips:

Hvis du ikke tåler ost, tar du bare litt ekstra fyll

F.eks: Champignong, soltørka tomater og forstekte baconbiter


2. Med pepperoni/ serranoskinke og ruccula

Lag pizzasaus av:

1 kartong hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

1 rød paprika

1 løk

½ kinesisk hvitløk (eller 2-3 fedd)

Vann til passe konsistens, ca 3 dl


Surr løk, hvitløk og paprika et par minutter i cocosa eller smør

Ha i tomatene og tomatpuré

La dette putre et par min før du har i vann

Tilsett vann og krydder og la pizzasausen stå og godgjøre seg i 10 min


Dersom du har saus til overs, tar du den på et glass med lokk og lag noe godt senere i uka.

Feks minipizza, tomatsuppe eller tomatsaus.


Fordel sausen over bunnen og ha over biter av pepperoni

Ha på revet ost og stek pizzaen i 15-20 min, eller til den har fin farge


Eller du kan ha på saus og ost og ta ta på serranoskinke etter at pizzaen er stekt.


Dryss over basilikum og ruccula ved servering


Hvis du ikke spiser ost, utelates denne.

Steketiden blir da noe kortere, så følg med så ikke pizzaen blir brent.


Til variasjon:

Bruk pesto i stedet for tomatsaus


Velbekomme!




Minipizza med ketobunn


Tags: