En god gryterett passer like godt til hverdags som til fest.
Denne er enkel å lage og blir bare bedre og bedre jo lenger den får stå å godgjøre seg.
Hvis du er ekstra forsiktig med karbohydratene er det bare å utelate chilibønnene.
Du trenger
(til 4- 5 porsjoner)
400 gr kjøttdeig
2 ss smør eller cocosa til steking
1 stk. finhakket løk
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 finhakket rød chili
1 boks hermetiske tomater
1/2 glass tomatpuré
1 boks chilibønner
1 stk. rød paprika i biter
1- 1,5 ts chilipulver / evt tørket chilifrø
0,5 ts malt spisskummen
Salt og pepper
Tips:
Hvis retten blir litt i sterkeste laget, kan du bare røre inn litt rømme eller kokosmelk.
Slik gjør du:
Ha smør /cocosa i en varm gryte og brun kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk og chili.
Hell over hermetiske tomater, tomatpuré og 2 dl vann og la det surre i 10 minutter.
Bland inn chilibønner, paprika og krydder.
La gryta putre i minimum 1/2 time
Smak til med salt og pepper
Tilbehør:
Server gryteretten med en stor bolle med salat og litt rømme.
Velbekomme 😊
Comments