top of page

Chili con carne



En god gryterett passer like godt til hverdags som til fest.


Denne er enkel å lage og blir bare bedre og bedre jo lenger den får stå å godgjøre seg.


Hvis du er ekstra forsiktig med karbohydratene er det bare å utelate chilibønnene.



Du trenger

(til 4- 5 porsjoner)

  • 400 gr kjøttdeig

  • 2 ss smør eller cocosa til steking

  • 1 stk. finhakket løk

  • 1/2 kinesisk hvitløk

  • 1/2 finhakket rød chili

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1/2 glass tomatpuré

  • 1 boks chilibønner

  • 1 stk. rød paprika i biter

  • 1- 1,5 ts chilipulver / evt tørket chilifrø

  • 0,5 ts malt spisskummen

  • Salt og pepper


Tips:

Hvis retten blir litt i sterkeste laget, kan du bare røre inn litt rømme eller kokosmelk.


Slik gjør du:

  1. Ha smør /cocosa i en varm gryte og brun kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk og chili.

  2. Hell over hermetiske tomater, tomatpuré og 2 dl vann og la det surre i 10 minutter.

  3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder.

  4. La gryta putre i minimum 1/2 time

  5. Smak til med salt og pepper

Tilbehør:

Server gryteretten med en stor bolle med salat og litt rømme.


Velbekomme 😊





Tags:

Comments


bottom of page