Blomkålpuré

1 blomkål

1 - 1,5 dl fløte/ evt melkefri variant (alt etter størrelsen på blomkålet)

1- 1,5 ss smør / evt. melkefritt smør

Salt / pepper


Slik gjør du:


Bryt opp blomkål i buketter

Kok blomkål til den er mør (ca 10 min)

Mos blomkålen og kjør den med stavmikser til en fløyelsemyk mos, evt bare

mos blokålen med en gaffel, for grovere konsistens

Ha i fløte og smør

Smak til med salt/ pepper


Blomkålpuré passer veldig godt til bl.a. biff, koteletter, fisk, fiskekaker og som "lokk" til Shepherd`s pie, men kan brukes der du ellers ville brukt poteter.


Tips:

Pastinakk, sellerirot og brokkoli egner seg også godt som mos, evt. i kombinasjon med blomkål.


TIl info:

Ved å bytte poteter/ potetmos med blomkål/ blomkålpuré har du redusert mengden stivelse betydelig.

Det kommer selvsagt an på hvor mye poteter du pleier å spise, men en gjennomsnittsporsjon (150 gr), tilsvarer en sukkerreduksjon på ca 10 ts sukker.



Enkle justeringer har stor verdi 😊