top of page

Asiatisk Tom yum-suppe




Jeg elsker de asiatiske smakene med chili, lime, ingeær og lager gjerne en variant av denne suppa.


Suppa kan varieres i det uendelige.

du må gjerne bruke andre grønnsaker og supplere med fisk. Eventuelt bruke basen til ren fiskesuppe.


Her har jeg brukt en oppskrift fra Lise Finkenhagen som utgangspunkt, men det er bare å trikse og mikse.




Ingredienser:

4 porsjoner

1 eller 2 poser scampi á 400 gr, alt etter som du skal ha suppa som middag eller forrett

1 liter vann med kyllingkraft (du kan bruke kyllingfond)

4 blader kaffirlime (innvandrerbutikk). Knuste lemongras kan også brukes. De finner du i en liten pose som ligger ved thaimaten eller i krydderavdelingen.

5 cm galangal eller ingefær (Obs ingefær er litt sterkere så ta litt mindre)

2 sitrongress

1-2 thaichili,

2 hvitløksfedd

1 boks kokosmelk

6 cherrytomater

1 boks straw mushrom (180 gr), eller annen sopp

4 ss fiskesaus (fishsaus)

2-3 ts tom yum paste

1 ss Sukrin gold

1 lime, saften

1/2 bunt koriande , kan evt has ved siden av

Fremgangsmåte:

Start med å forberede alle ingrediensene

Sitrongress bankes litt på og sitronbladene rives litt i så du får ut alle smakene

Ta av skallet på scampien og fjern ryggmargen

1. Varm opp vann/ kyllingkraft*

2. Ha i sitronblader, galangal ( eller ingefær), sitrongress, hvitløk, thai-chili og tom yum paste. Sett på lokket og la det putre i 5 minutter. 

3. Tilsett kokosmelk, fiskesaus (fishsaus) og Sukrin gold og la suppen koke i 5 minutter til.

4. Ha i sopp, tomater og smak til med limesaft

5. Skru opp varmen slik at den koker og ha i renset scampi

6. Sett på lokk og la suppen trekke til scampien er klar (ca 1 min.)


Tips: Du kan også bruke sjøkreps, ferske reker eller blande scampi med fersk fisk


Server suppa med lavkarbobrød, smør og noen limebåter ved siden av


Velbekomme :)

bottom of page