"Alt i en form" - en favoritt i heimen


Hverdagsmiddagen kan være enkel og lettvint, men likevel være et høydepunkt.

"Alt i ett" middager i ovnen er en favoritt hjemme hos oss. Du tar det du har av grønnsaker supplerer med kjøtt av et eller annet sag.

Resultatet blir en smakfull og næringsrik middag, som "sitter unna" i mange timer.

Lettvint, smakfullt og rimelig!

Og ikke minst, du får brukt opp de små bitene med grønnsaker som kanskje bare blir liggende til de går i bosset.

Denne gang ble det:


"Kjøtt med fargerikt fellesskap"


Cocosa (nøytral) til steking

Strimlet kjøtt - bruk det du har

løk i båter

kål i strimler

gultot i biter

brokkoli i bunter

rød paprika i biter

ca 3 dl fløte (jeg bruker havrefløte*, da melkeprodukter ikke tåles særlig bra her i huset, men det er bare å bruke vanlig fløte for dem som tåler det)

3-4 ss ketchup uten sukker

en liten skvett soyasaus (ca 2-3 ss).

* Havrefløte har lavt innhold av havre, så det går fint å bruke denne, selv om du lever på lavkarbokost.

Kan evt bruke kokosmelk.


Fremgangsmåte:

Surr kjøttstrimlene i cocosa, krydre med timian, salt og pepper

Ha i løk og kålstrimler og la det surre til løk og kål får en gylden farge

Hell over fløte og rør inn et par ss ketchup og en skvett soyasaus.

La retten surre i panna noen minutter og ha i paprika og brokkoli, evt andre grønnsaker.

Smak til med timian, pepper og evt litt mer soyasaus

Hell det hele i en ildfast form og sett formen i ovnen (180 grader) og la den stå til overflaten får en gylden farge. (Ca 20 min.).

Det kommer litt an på type kjøtt du bruker, men jo lenger formen står i ovnen, jo mørere blir kjøttet. Frgene i grønnsakene taper seg dersom forme står lenge, men smakene blir aldeles nydelige så det blir en smaksak hvordan du liker det.


Retten blir god uansett. Smak på en kjøttbit og kjenn om den er mør nok.

Server med et dryss av friske urter.

Tips: Blomkålmos eller blomkålris passer godt som tilbehør.



Lettvint blomkålris:

Riv et blomkål på et rivjern

Ha litt olje i stekepanna og ha i blomkål

La det surre et par minutter

Smak til med salt og pepper

Server!

Slike justeringer har enorm betydning for vekta og helsa.

Ved å bytte en porsjon ris ut med strimlet kål eller andre grønnsaker har du redusert stivelsesinntaket tilsvarende med ca 10 ts sukker. Det kommer selvsagt an på størrelsen på porsjonen, men en vanlig porsjon regnes for ca 150 gr, dvs 10 ts sukker.


Dette byttet er derfor et smart og effekt triks.

Velbekomme!