Rett i ovnen - "Stroganoff"


Hverdagsmiddagen kan være enkel og lettvint, men likevel være et høydepunkt.


"Alt i ett" middager i ovnen er en favoritt hjemme hos oss. Du tar det du har av grønnsaker supplerer med kjøtt av et eller annet slag, med en smakfull fløtesaus. Det er fullt mulig å bruke melkefrie alternativer.


En "basisoppskrift" som passer like godt med kylling og biffstrimler som koteletter


Lettvint, smakfullt og rimelig og ikke minst, du får brukt opp de små bitene med grønnsaker som bare blir liggende til de går i bosset.



Du trenger: 4 porsjoner

4-6 nakkekoteletter eller annet kjøtt

Cocosa (nøytral) til steking

Salt, pepper, timian

1,5 løk i båter

1/2 brokkoli i bunter

1 rød paprika i biter

ca 3 dl fløte (evt. havrefløte)

3-4 ss ketchup uten sukker

2-3 ss soyasaus


1 blomkål til blomkålris

Salt, pepper

* Havrefløte har lavt innhold av havre, så det går fint å bruke denne, selv om du lever på lavkarbokost. Kan også bruke kokosmelk


Fremgangsmåte:

Surr kjøttstrimlene i cocosa,

krydre med timian, salt og pepper

Ha i løk og la det surre noen minutter

Hell over fløte og rør inn et par ss ketchup og soyasaus.

La retten surre i panna 3-4 min og ha i paprika og brokkoli, evt. andre grønnsaker.

Smak til med timian, pepper og soyasaus

Hell det hele i en ildfast form og sett formen i ovnen (180 grader) og la den stå til overflaten får en gylden farge. (Ca 20 min.).

Det kommer litt an på type kjøtt du bruker, men jo lenger formen står i ovnen, jo mørere blir kjøttet. Fargene i grønnsakene taper seg dersom forme står lenge, men smakene blir aldeles nydelige så det blir en smaksak hvordan du liker det.


Smak på en kjøttbit og kjenn om den er mør nok.

Server med et dryss av ruccula og friske urter.


Tips: Blomkålmos eller blomkålris passer godt som tilbehør.


Lettvint blomkålris:

Riv et blomkål på et rivjern

Ha litt olje i stekepanna og ha i blomkål

La det surre et par minutter

Smak til med salt og pepper

Server!

Velbekomme!



Tags: