Tacosalat

Hjertesalat, frissesalat, ruccula, karbonadedeig, tacokrydder, tomat, agurk, paprika, vannmelon, rødløk, mango, vårløk, chili, koriander, lime, avokado, hvitløk, krydder.

Tacokjøttdeig:

Lag tacokjøttdeig som vanlig men bruk karbonadedeig.

Lag gjerne din egen tacokrydder

Tacokrydder:

3 ss chilipulver

2 1⁄2 ts malt chilipepper, evt chiliflak

2 1⁄2 ts tørket oregano

2 ss malt spisskummen

2 ss paprikapulver

2 1⁄2 ts hvitløkpulver

1 ss havsalt

2 ts sort pepper

Bruk et par ss av krydderblandingen og spar resten på et glass med lokk til neste gang.

Salat:

Salat i ulike varianter, tomat, agurk, paprika, vannmelon, rødløk (evt det du har av grønnsaker)

Alle ingrediensene skjæres i små biter.

Mangosalsa:

Mango, rødløk, chili, koriander og limesaft

Alle ingrediensene finkuttes og blandes med limesaft

Tomatsalsa:

1/4 rød paprika

1/4 rød chili 1/4 rødløk, finhakkes

1/2 boks hermetiske tomater

1 ts tomatpurè

Frisk koriander - etter ønske

0,5-1 dl olivenolje

Saften av 1 lime

salt og pepper

Finhakk grønnsakene og bland inn hermetiske tomater, tomatpuré, olivenolje og limesaft.

Smak til med salt og pepper.

Guaccamole:

Avokado, hvitløk, tomat, cummin, paprikakrydder, chilikrydder og hvitløk.

Kjør alt til puré med en stavmixer

Smak til med en knivspiss cayennepepper og limesaft

Anretning:

Fordel alt på tallerken.

For dem som tåler melkeprodukter kan en klatt med rømme og litt revet ost være godt, men er absolutt ikke nødvendig.

Tips:

1. Hjertesalat kan brukes i stedet for tacoskjell eller tortillalefser ved "vanlig" taco.

2. Grillsnadder:

Karbonadedeig byttes med grillet kjøtt, som f.eks. lamme- eller svinefilét.

Kjøttet krydres godt og grilles. La kjøttet hvile litt før det skjæres i tynne skiver.

Anrettes som tacosalat.

Smak til med litt pesto til slutt.

De beste ønsker om en bedre helse med en sunnere livsstil!

Hilsen Mette