Sommersalat med spekemat


En nydelig sommersalat som passer ypperlig på varme dager!

Bruk så mye du vil av de grønnsakene du liker best. Derfor står bare råvarene og ikke detaljerte mengder

Salat, balsamicodressing og pesto

Salat:

Bruk det du har i hus:

frisésalat

ruccula

avokado

tomat

agurt

paprika

vannmelon

evt granateple

Balsamicodressing:

1 ss creamy balsamicosaus

2 ss soyasaus

3 ss olivenolje, evt blanding av oliven/ raps

nykvernet pepper

Smak til med limesaft

Pesto:

Ca 200 gr ruccula

ca 100 gr basilikum

ca 100 gr pinjekjerner eller hasselnøtter

ca 1,5 dl olivenolje - evt blandet med raps. (Du må gjerne blande i itt mer olje for en mildere smak)

75 gr parmesan (utelat parmesan ved melkeallergi/ intoleranse) *

salt/ pepper

saften fra 1 sitronbåt

Lag gjerne større porsjon og ha på et lufttett glass ( FNorgesgls

Fremgangsmåte:

Kjør ruccula, basilikum og nøtter i en blender/ stavmixer. Spe med olje til en jevn grønn masse.

Smak til med salt, peper og sitron.

Melkefri pesto kan kjøpes på Coop (pesto alla genovese)

Spekeskinke/ fenalår

Ristede pinjekjerner strøs over til slutt

Fremgangsmåte:

Det meste av arbeidet er kutting av grønnsaker og kan ta litt tid. Kutt derfor gjerne grønnsakene ute.

Lag grønn salat


Lag balsamico-dressing - alle ingrediensene blands sammen i en flask. Rist flasken, slik at alt blander seg. Smak til med pepper


Lag pestoen. Dersom du bruker ferdigkjøpt pesto kan det lønne seg å spe denne ut med mer olje). Coops "pesto alla genovese" er uten parmesan og er dermed melkefri.

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne

Anretning: Legg opp grønn salat, hakka grønnsaker og ha spekeskinke/ fenalårskiver på toppen

Dryss over pinjekjernene til slutt.

Ha over balsamicodressing ved servering

Server gjerne noen oliven til hvis du liker det og evt litt revet parmesan på toppen.


Velbekomme!

Tips:

Bytt gjerne spekeskinke med grilla kjøtt eller fisk