En nydelig sommersalat som passer ypperlig på varme dager!
Bruk så mye du vil av de grønnsakene du liker best. Derfor står bare råvarene og ikke detaljerte mengder
Salat, balsamicodressing og pesto
Salat:
Bruk det du har i hus:
frisésalat
ruccula
avokado
tomat
agurt
paprika
vannmelon
evt granateple
Balsamicodressing:
1 ss creamy balsamicosaus
2 ss soyasaus
3 ss olivenolje, evt blanding av oliven/ raps
nykvernet pepper
Smak til med limesaft
Pesto:
Ca 200 gr ruccula
ca 100 gr basilikum
ca 100 gr pinjekjerner eller hasselnøtter
ca 1,5 dl olivenolje - evt blandet med raps. (Du må gjerne blande i itt mer olje for en mildere smak)
75 gr parmesan (utelat parmesan ved melkeallergi/ intoleranse) *
salt/ pepper
saften fra 1 sitronbåt
Lag gjerne større porsjon og ha på et lufttett glass ( FNorgesgls
Fremgangsmåte:
Kjør ruccula, basilikum og nøtter i en blender/ stavmixer. Spe med olje til en jevn grønn masse.
Smak til med salt, peper og sitron.
Melkefri pesto kan kjøpes på Coop (pesto alla genovese)
Spekeskinke/ fenalår
Ristede pinjekjerner strøs over til slutt
Fremgangsmåte:
Det meste av arbeidet er kutting av grønnsaker og kan ta litt tid. Kutt derfor gjerne grønnsakene ute.
Lag grønn salat
Lag balsamico-dressing - alle ingrediensene blands sammen i en flask. Rist flasken, slik at alt blander seg. Smak til med pepper
Lag pestoen. Dersom du bruker ferdigkjøpt pesto kan det lønne seg å spe denne ut med mer olje). Coops "pesto alla genovese" er uten parmesan og er dermed melkefri.
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne
Anretning: Legg opp grønn salat, hakka grønnsaker og ha spekeskinke/ fenalårskiver på toppen
Dryss over pinjekjernene til slutt.
Ha over balsamicodressing ved servering
Server gjerne noen oliven til hvis du liker det og evt litt revet parmesan på toppen.
Velbekomme!
Tips:
Bytt gjerne spekeskinke med grilla kjøtt eller fisk