top of page

Svinefilét med stekte rosenkål


Svine- eller lammefilét med stekte rosenkål, blomkål, paprika og bacon, med sjysaus er en favoritt i heimen hos oss.

Retten varieres alt etter hvilke grønnsaker vi har i hus.


Denne gang ble det slik som dette:

1 svinefilét

1 pose rosenkål

1 rød paprika

1 lite blomkål

smør

Fond/ kraft

Vann

Timian / rosmarin, evt litt oregano

Salt og pepper

Cocosa nøytral til steking



Slik gjør du:

Brun filéten i stekepanna og dryss over salt, pepper og krydderurter

Sett filéten i stekeovnen på 175 grader og ha i steketermometer.

Vi foretrekker en kjernetemperatur på ca 68-70 grader, men det er jo en smakssak.

Kok rosenkål og blomkålbiter i ca 3-4 min. Liker du rosenkål med litt mer tyggemotstand, koker du dem kun i 2 min. Hell av vannet og del rosenkålen i to

Skjær paprikaen i små biter

Ta filéten ut av stekeovnen og la den hvile i 10-15 min før servering.

Skjær bacon i små biter og fres den i stekepannen

Når baconet er så godt som ferdig, har du i halve rosenkål, blomkålbiter og paprika og lar alt surre sammen med baconet i noen minutter.



Sjysaus:

Ha kraften fra filéten over i en gryte og tilsett 2-3 ss fond, urter og 4-6 ss vann (kommer an på hvor mye kraft du har). La sjysausen putre på svak varme noen minutter og rør inn 1-2 ss meierismør rett før servering. Evt. melkefritt smør hvis du ikke tåler melk


Legg en porsjon av grønnsaksblandingen på en tallerken og fordel noen tynne skiver med filét over.

Hell over litt sjysaus og evt litt friske urter til slutt


Tips:

Bruke gjerne lammefilét i stedet for svinefilét eller bare stek noen lammekoteletter.

Blomkålet kan gjerne brukes som puré i stedet for å steke buketter sammen med de andre grønnsakene.

Velbekomme 🙂


Tags:

bottom of page