ca 4-6 porsjoner
Justert oppskrift 17.03.24
Sjokolaldemousse er noe de fleste liker og er en dessert som enkelt kan tilpasses et lavkarbokosthold.
Ingredienser:
2 plater mørk kokesjokolade (minimum 70 % kakao)
4 ss ferdigkokt kaffe
4 eggehviter
1 pk krem (evt Gryr for melkefritt alternativ), pluss 1 ekstra dl til å smelte sjokoladen i)
1 ts Finesse søtning (eller annen søtning)
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Brekk opp kokesjokoladen og smelt den på svak varme sammen med kaffe og 1 dl fløte (evt. Gryr).
Når sjokoladen har smeltet, røres sjokolade, kaffe og den ekstra skvetten med fløte forsiktig sammen
Pisk kremen sammen med søtning og vanilje. Kremen bør være litt bløtere enn til vanlig krem
Vend forsiktig kremen inn i sjokoladeblandingen
Pisk eggehvitene til en luftig masse, men ikke like stiv som når du stivpisker eggehviter til kaker ol.
Vend forsiktig inn de sammenpiskede eggehvitene i en togang
Sjokolademoussen vil nå ha litt bløt konsistens, men moussen blir lett, luftig og fløyelsaktig når den står et par timer i kjøleskapet.
Fordel moussen i en stor skål eller i små porsjonsskåler
Ha over høvlet mørk sjokolade og/ eller litt hjemmelaget krokan før servering.
Et dryss med granola kan også brukes.
Ett eller annet sprøtt på toppen gjør seg.
Ta moussen ut av kjøleskapet et par timer før servering og moussen vil være mer smakfull og bli betydelig lettere i konsistens og dryss over høvlet sjokolade og krokan 😊
Lavkarbokrokan:
100 gr mandler, finhakkes
30 gr Finesse Bakesukker
30 gr Sukrin Gold
Slik gjør du:
Finhakk mandlene
Ristes i en tørr stekepanne, på medium varme til fargen blir gylden og ha mandlene over på en tallerken
Smelt søtningen på middels varme i en stekepanne. Følg med og rør underveis
Ha i de finhakka mandlene når søtningsstoffet er karamellisert og bland godt
Avkjøl de karamelliserte mandlene på et bakepapir
Knus krokanen med en kjevle eller flaske
For å få en lett, luftig og fløyelsmyk konsistens, er det viktig å huske på de små detalsjene, som å:
varme sjokoladen på svak varme
røre inn litt fløte i sjokoladeblandingen, før den blandes med piska krem
piske både eggehvitene og kremen litt mindre enn vanlig
ta moussen ut av kjøleskapet før servering,
Suksessen ligger i detaljene 😊
Håper det smaker 😊
Comments