top of page

Sjokolademousse


ca 4-6 porsjoner

Justert oppskrift 17.03.24


Sjokolaldemousse er noe de fleste liker og er en dessert som enkelt kan tilpasses et lavkarbokosthold.


Ingredienser:

2 plater mørk kokesjokolade (minimum 70 % kakao)

4 ss ferdigkokt kaffe

4 eggehviter

1 pk krem (evt Gryr for melkefritt alternativ), pluss 1 ekstra dl til å smelte sjokoladen i)

1 ts Finesse søtning (eller annen søtning)

1 ts vaniljesukker



Fremgangsmåte

  • Brekk opp kokesjokoladen og smelt den på svak varme sammen med kaffe og 1 dl fløte (evt. Gryr).

  • Når sjokoladen har smeltet, røres sjokolade, kaffe og den ekstra skvetten med fløte forsiktig sammen

  • Pisk kremen sammen med søtning og vanilje. Kremen bør være litt bløtere enn til vanlig krem

  • Vend forsiktig kremen inn i sjokoladeblandingen

  • Pisk eggehvitene til en luftig masse, men ikke like stiv som når du stivpisker eggehviter til kaker ol.

  • Vend forsiktig inn de sammenpiskede eggehvitene i en togang


Sjokolademoussen vil nå ha litt bløt konsistens, men moussen blir lett, luftig og fløyelsaktig når den står et par timer i kjøleskapet.


Fordel moussen i en stor skål eller i små porsjonsskåler

Ha over høvlet mørk sjokolade og/ eller litt hjemmelaget krokan før servering.

Et dryss med granola kan også brukes.

Ett eller annet sprøtt på toppen gjør seg.


Ta moussen ut av kjøleskapet et par timer før servering og moussen vil være mer smakfull og bli betydelig lettere i konsistens og dryss over høvlet sjokolade og krokan 😊


Lavkarbokrokan:

  • 100 gr mandler, finhakkes

  • 30 gr Finesse Bakesukker

  • 30 gr Sukrin Gold


Slik gjør du:

  1. Finhakk mandlene

  2. Ristes i en tørr stekepanne, på medium varme til fargen blir gylden og ha mandlene over på en tallerken

  3. Smelt søtningen på middels varme i en stekepanne. Følg med og rør underveis

  4. Ha i de finhakka mandlene når søtningsstoffet er karamellisert og bland godt

  5. Avkjøl de karamelliserte mandlene på et bakepapir

  6. Knus krokanen med en kjevle eller flaske



For å få en lett, luftig og fløyelsmyk konsistens, er det viktig å huske på de små detalsjene, som å:

  • varme sjokoladen på svak varme

  • røre inn litt fløte i sjokoladeblandingen, før den blandes med piska krem

  • piske både eggehvitene og kremen litt mindre enn vanlig

  • ta moussen ut av kjøleskapet før servering,


Suksessen ligger i detaljene 😊



Håper det smaker 😊

Tags:

Comments


bottom of page