
ca 4-6 porsjoner
Sjokolaldemousse er noe de fleste liker, som enkelt kan tilpasses et lavkarbokosthold.
Den kan også tilpasses et melkefritt kosthold ved å bruke melkefri sjokolade og Gryr (vegansk krem)
Ingredienser:
1,5 plater mørk kokesjokolade (minimum 70 % kakao)
4- 6 ss ferdigkokt kaffe (smak til)
3 eggehviter
1 pk krem (evt Gryr for melkefritt alternativ), pluss en ekstra skvett å blande inn i sjokoladen)
Evt litt søtning, f.eks Finesse, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
Brekk opp kokesjokoladen og smelt den på svak varme sammen med kaffe
Når sjokoladen har smeltet, røres sjokoladen og kaffe sammen
Rør inn en liten skvett med fløte, så sjokoladeblandingen blir lettere å blande inn i den piska kremen
Pisk kremen lett (evt. med litt søtning). Kremen bør være litt bløtere enn til vanlig krem
Vend forsiktig sjokoladeblandingen inn i kremen
Pisk eggehvitene, men ikke like stiv som når du stivpisker eggehviter til baking
Vend forsiktig inn de sammenpiskede eggehvitene i sjokoladekremen
Fordel moussen i en stor skål eller i små porsjonsskåler og sett moussen i kjøleskapet
Sjokolademoussen vil nå ha litt bløt konsistens, men vil få en lett og fløyelsaktig konsistens etter et par timer i kjøleskapet.
Dryss over høvlet mørk sjokolade eller litt hjemmelaget krokan før servering.
Suksessen ligger i detaljene, som å:
smelte sjokoladen på svak varme
røre inn litt fløte i sjokoladeblandingen, før den blandes med piska krem
piske både eggehvitene og kremen litt mindre enn vanlig (gjør moussen fløyelsemyk)
ta moussen ut av kjøleskapet en time før servering (smaker mer)
Serveres slik den er, evt med litt hjemmelaget krokan og vaniljesaus 😊
Krokan:
100 gr mandler, finhakkes
30 gr Finesse Bakesukker
30 gr Sukrin Gold
Slik gjør du:
Finhakk mandlene
Ristes i en tørr stekepanne, på medium varme til fargen blir gylden og ha mandlene over på en tallerken
Smelt søtningen på middels varme i en stekepanne. Følg med og rør underveis
Ha i de finhakka mandlene når søtningsstoffet er karamellisert og bland godt
Avkjøl de karamelliserte mandlene på et bakepapir
Knus krokanen med en kjevle eller flaske
Håper det smaker 😊
Comments