Sjokolademousse



ca 6 porsjoner


Sjokolaldemousse er noe de fleste liker og kan enkelt tilpasses et lavkarbokosthold.


En dessert som passer like godt til hverdags som til fest.



Ingredienser:

1,5 plate mørk kokesjokolade (minimum 70 % kakao, evt melk- og sukkerfri variant)

3 ss ferdigkokt kaffe

3-4 eggehviter (kommer an på størrelsen)

1 pk krem, (evt melkefritt alternativ)

1 ss Sukrin gold

En knivsodd vaniljesukker




Fremgangsmåte

Smelt kokesjokoladen på svak varme sammen med litt kaffe. Den skal ikke koke, bare smelte forsiktig.

Rør minst mulig.


  • Pisk eggehvitene til en luftig masse, men ikke for stiv. Hvis eggehviten piskes for stivt, blir moussen kompakt og mektig, ikke fluffy og lett. (La den være litt bløtere enn du vanligvis pisker eggehviter)

  • Pisk kremen sammen med Sukrin gold og vanilje. Også kremen bør være litt bløtere enn til vanlig krem

  • Rør noen skjeer med krem inn i sjokoladeblandingen før du blander sjokoladeblandingen forsiktig sammen med resten av kremen, slik at du får en jevn og fin mousse

  • Vend forsiktig inn eggehvitene til slutt


Sjokolademoussen vil nå være litt bløt, men konsistensen blir helt fin når den står et par timer i kjøleskapet.


NB! Dersom du pisker eggehvitene helt stive eller kremen for tykk, blir moussen kompakt og mektig i stedet for lett og luftig.


Fordel moussen i en stor skål eller i små porsjonsskåler


Dryss litt revet sjokolade over til slutt og server

Evt. sammen med noen friske bær og karamelliserte nøtter



Karamelliserte nøtter/ mandler:

  • 1 dl Sukrin Gold

  • 1 ss smør

  • 1 dl grovhakkede hasselnøtter eller mandler

Fremgangsmåte

  • Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne (pass på varmen så karamellen ikke blir for mørk)

  • Skru av varmen og bland inn smøret

  • Bland deretter inn de hakkede nøttene/ mandlene nøttene og bland godt

  • Ha nøttene over på et bakepapir og la de avkjøles i romtemperatur

  • Bruk en brødkniv og hakk opp de karamelliserte nøttene før servering.


Dryss litt nøtter over sjokolademoussen ved servering


Tips: Eggeplommene du har til overs kan bl.a. brukes til majones eller aioli


Velbekomme 😊

Tags: