top of page

Sjokolademousse


ca 4-6 porsjoner


Sjokolaldemousse er noe de fleste liker, som enkelt kan tilpasses et lavkarbokosthold.


Den kan også tilpasses et melkefritt kosthold ved å bruke melkefri sjokolade og Gryr (vegansk krem)


Ingredienser:

1,5 plater mørk kokesjokolade (minimum 70 % kakao)

4- 6 ss ferdigkokt kaffe (smak til)

3 eggehviter

1 pk krem (evt Gryr for melkefritt alternativ), pluss en ekstra skvett å blande inn i sjokoladen)

Evt litt søtning, f.eks Finesse, hvis ønskelig



Fremgangsmåte

  • Brekk opp kokesjokoladen og smelt den på svak varme sammen med kaffe

  • Når sjokoladen har smeltet, røres sjokoladen og kaffe sammen

  • Rør inn en liten skvett med fløte, så sjokoladeblandingen blir lettere å blande inn i den piska kremen

  • Pisk kremen lett (evt. med litt søtning). Kremen bør være litt bløtere enn til vanlig krem

  • Vend forsiktig sjokoladeblandingen inn i kremen

  • Pisk eggehvitene, men ikke like stiv som når du stivpisker eggehviter til baking

  • Vend forsiktig inn de sammenpiskede eggehvitene i sjokoladekremen

  • Fordel moussen i en stor skål eller i små porsjonsskåler og sett moussen i kjøleskapet


Sjokolademoussen vil nå ha litt bløt konsistens, men vil få en lett og fløyelsaktig konsistens etter et par timer i kjøleskapet.

Dryss over høvlet mørk sjokolade eller litt hjemmelaget krokan før servering.


Suksessen ligger i detaljene, som å:

  • smelte sjokoladen på svak varme

  • røre inn litt fløte i sjokoladeblandingen, før den blandes med piska krem

  • piske både eggehvitene og kremen litt mindre enn vanlig (gjør moussen fløyelsemyk)

  • ta moussen ut av kjøleskapet en time før servering (smaker mer)


Serveres slik den er, evt med litt hjemmelaget krokan og vaniljesaus 😊



Krokan:

  • 100 gr mandler, finhakkes

  • 30 gr Finesse Bakesukker

  • 30 gr Sukrin Gold



Slik gjør du:

  • Finhakk mandlene

  • Ristes i en tørr stekepanne, på medium varme til fargen blir gylden og ha mandlene over på en tallerken

  • Smelt søtningen på middels varme i en stekepanne. Følg med og rør underveis

  • Ha i de finhakka mandlene når søtningsstoffet er karamellisert og bland godt

  • Avkjøl de karamelliserte mandlene på et bakepapir

  • Knus krokanen med en kjevle eller flaske


Håper det smaker 😊



Tags:

Comments


bottom of page