Sjokolademousse



Sjokolaldemousse er noe de fleste liker og kan enkelt tilpasses et lavkarbokosthold.


En dessert som passer like godt til hverdags som til fest.



Ingredienser:

1,5 plate mørk kokesjokolade (minimum 70 % kakao, evt melk- og sukkerfri variant)

3 ss ferdigkokt kaffe

3-4 eggehviter (kommer an på størrelsen)

1 pk krem, evt Gryr (melkefri kokoskrem)

1 ss Sukrin gold

En knivsodd vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang




Fremgangsmåte

Smelt kokesjokoladen på svak varme sammen med litt kaffe. Den skal ikke koke, bare smelte forsiktig.

Rør minst mulig.

.

Pisk eggehvitene til en luftig masse, men ikke for stiv. Hvis eggehviten piskes for stivt, blir moussen kompakt og mektig, ikke fluffy og lett. (la den være litt bløtere enn du vanligvis pisker eggehviter)


Pisk kremen sammen med Sukrin gold og vanilje. Også den bør være litt bløt

Rør noen skjeer med krem inn i sjokoladeblandingen før du blander sjokoladeblandingen forsiktig sammen med resten av kremen.

Skjær (bland) inn eggehvitene til slutt. Rør helt forsiktig så du ikke rører ut luften.


Sjokolademoussen skal nå være litt flytende, men den vil blir helt super i konsistens etter et par timer i kjøleskapet.


Riv litt sjokolade over og server moussen med noen friske bringebær og en liten klatt med krem


*Eggeplommene kan brukes til majones/ aioli.


Velbekomme!