Sjokoladefondant

100 gr sjokolade (coop 70 % kakao, melkefrie)

100 gr smør, (f.eks Smøremyk rapskokos)

30 gr Sukrin Gold

30 gr mandelmel (coop)

1 ts vaniljesukker (ren bourbon vanilje eller frøene fra 1 vaniljestang)

3 egg


Smelt smør og sjokolade. Ha i Sukrin Gold, vanilje og mandelmel og rør godt. Ha så i ett og ett egg om gangen.

Pass på at alle klumper er rørt ut.

Fordel røren i 6 små former eller 4 store. Steketiden må justeres noe i forhold til størrelsen.


Steking: 165 grader, varmluft, ca, 12-15 min (kommer an på størrelsen på formene og styrken på stekeovnen. Det er alltid variasjoner.

Sjekk alltid. Fondanten bør ha en bløt kjerne. Altså den skal falle litt ned på midten når du tar den ut. Hvis fondanten blir stekt litt for lenge, er det ikke krise, for da er det en vanlig muffins i stedet.



*Server fondanten med en liten klatt med krem (evt. mandelkrem hvis du ikke tåler melk), pluss noen bær


Sjokoladefondant med vaniljeis (lavkarbo) og bringebær

"KLADDEKAKE" / Brownie

Lag dobbel porsjon av fondantoppskriften

Tilsett gjerne en neve grovhakka nøtter eller mørk sjokolade (minimum 70 % kakao)


Steking: 165 grader varmluft, ca 8-10 min. Steketiden varierer veldig i forhold til hvor stor form du bruker og egen ovn. Følg med og ta ut kaka mens den fortsatt har en fuktig kjerne.

(Sjekk med en kniv eller en tynn pinne. Det bør være litt deig igjen på kniven/ pinnen for at kaka skal ha en fuktig kjerne)


Server kaken som den er eller med litt krem, hjemmelaget is og friske eller rørte bringebær


Rørte bringebær

Rør bringebærene sammen med Finesse eller Sukrin Gold


Varme bær:

Bland bringbær med litt søtning og varm opp på middels varme

til søtningen er helt løst opp


Velbekomme :)

Tags: