Sjokoladefondant


Ingredienser:

100 gr sjokolade (coop minimum 70 % kakao)

100 gr smør

30 gr Sukrin Gold

30 gr mandelmel (coop)

1 ts vaniljesukker (f.eks ren bourbon vanilje)

3 egg


Slik gjør du:

Smelt smør og sjokolade på svak varme

Rør inn Sukrin Gold, vanilje og mandelmel

Ha så i ett og ett egg om gangen

Pass på at alle klumper er rørt ut

Fordel røren i 6 små former eller 4 store

Steketiden må justeres noe i forhold til størrelsen


Steking:

165 grader, varmluft, ca, 12-15 min (kommer an på størrelsen på formene og styrken på stekeovnen. Det er stor variasjon, så sjekk at fondanten har en flytende kjerne (søkk i midten) når du tar den ut

Hvis fondanten blir stekt litt for lenge, er det ingen krise. Det blir bare muffins i stedet



Server fondanten med en liten klatt med krem pluss noen bær


Hvis du ikke tåler melk:

Bruk melkefri kokesjokolade

Smøremyk rapskokos i stedet for vanlig smør

Mandelkrem / kokoskrem i stedet for vanlig krem



"KLADDEKAKE" / Brownie

Lag dobbel porsjon av oppskriften

Tilsett gjerne en neve grovhakka nøtter eller biter av mørk sjokolade (minimum 70 % kakao)


Steking: 165 grader varmluft, ca 8-10 min. Steketiden varierer veldig i forhold til hvor stor form du bruker og egen ovn. Følg med og ta ut kaka mens den fortsatt har en fuktig kjerne.

Sjekk med en kniv eller en tynn pinne. Det bør være litt deig igjen på kniven/ pinnen for at kaka skal ha en fuktig kjerne


Server kaken som den er eller med litt krem, hjemmelaget is og rørte bringebær


Rørte bringebær

Rør bringebærene sammen med Finesse eller Sukrin Gold til søtningen er helt oppløst


Velbekomme :)

Tags: