Ingredienser:
100 gr sjokolade (coop minimum 70 % kakao)
100 gr smør
30 gr Sukrin Gold
30 gr mandelmel (coop)
1 ts vaniljesukker (f.eks ren bourbon vanilje)
3 egg
Slik gjør du:
Smelt smør og sjokolade på svak varme
Rør inn Sukrin Gold, vanilje og mandelmel
Ha så i ett og ett egg om gangen
Pass på at alle klumper er rørt ut
Fordel røren i 6 små former eller 4 store
Steketiden må justeres noe i forhold til størrelsen
Steking:
165 grader, varmluft, ca, 12-15 min (kommer an på størrelsen på formene og styrken på stekeovnen. Det er stor variasjon, så sjekk at fondanten har en flytende kjerne (søkk i midten) når du tar den ut
Hvis fondanten blir stekt litt for lenge, er det ingen krise. Det blir bare muffins i stedet
Server fondanten med en liten klatt med krem, pluss noen bær
Hvis du ikke tåler melk:
Bruk melkefri kokesjokolade
Smøremyk rapskokos i stedet for vanlig smør
Mandelkrem / kokoskrem i stedet for vanlig krem
"KLADDEKAKE" / Brownie
Lag dobbel porsjon av oppskriften
Tilsett gjerne en neve grovhakka nøtter eller biter av mørk sjokolade (minimum 70 % kakao)
Steking: 165 grader varmluft, ca 8-10 min. Steketiden varierer veldig i forhold til hvor stor form du bruker og egen ovn. Følg med og ta ut kaka mens den fortsatt har en fuktig kjerne.
Sjekk med en kniv eller en tynn pinne. Det bør være litt deig igjen på kniven/ pinnen for at kaka skal ha en fuktig kjerne
Server kaken som den er eller med litt krem, hjemmelaget is og rørte bringebær
Rørte bringebær
Rør bringebærene sammen med Finesse eller Sukrin Gold, til søtningen er helt oppløst
Velbekomme :)
Comments