Pepperbiff med avokadosaus og grønnsaker

Biff passer ypperlig på et lavkarbokosthold. Med grønnsaker som tilbehør og en god saus har du et supert måltid, som holder deg mett i mange timer.



Til 2 personer

2 stk pepperbiff

6-8 asparges

4 babygulrøtter - deles i 2 på langs

champignon

salatmix


Sjysaus

1 ss oksekraft / fond

1 ss soyasaus

1 ts balsamicosaus

6 ss vann

en liten skvett rødvin

1 ss smør


Avokadosaus

1 avokado

Litt chili eller jalapeno

1 hvitløksfedd

Noen dråper tabascosaus

Saften av 1/2 lime eller sitron

Evt. litt koriander

Kjør avokadoen til en jevn mos / guacamole

Spe med litt vann for en mer flytende konsistens

Smak til med salt, pepper og lime/ sitronsaft


Slik gjør du:

Lag avokadosausen først så den er klar

Bland ingrediensene til sjysausen

Gjør klar grønnsakene


Ha smør i stekepannen og ha salt på biffene og stek dem til de har fin farge og myk rød kjerne

Ha halve gulrøtter, asparges og sopp i samme stekepanne

Ta ut biff og grønnsaker og hell sjysausen i stekesjyen

La sausen koke inn et par minutter

Skru ned varmen og rør inn smør

Sausen bør serveres umiddelbart så den ikke skiller seg



Det er bare å variere med de smakene du er glad i. Her er en annen variant:

Pepperbiff med soppstuing , stekt løk, asparges og avokadosaus


Velbekomme!


Tags: