Lettvint sjokoladekake

Lavkarbo, melke- og glutenfri

Denne enkle og aldeles nydelige sjokoladekaka er bare super.


Du lager den i forkant, legger den i fryseren og tar den opp 30 min før servering.


Genialt 🎉


Opprinnelig oppskrift er hentet fra kokeboka "Lavkarbo for alle" av Sofie Hexeberg og Gunn Karin Sakariassen


Du kan enkelt bytte smør med melkefritt smør og kokesjokoladen byttes med melkefri kokesjokolade (minimum 70 % kakao).


Dermed blir kaka både melke- og glutenfri,

i tillegg til "lavkarbo".




Du trenger:

  • 150 gr mørk kokesjokolade (minimum 70 % kakao) Bruk melkefri kokesjokolade ved allergi eller intoleranse.

  • 150 gr smør (evt. melkefritt smør, f.eks Blå soft eller Berit Nordstrands "Smøremyk rapskokos"

  • 5 eggeplommer

  • 75 gr Finesse

  • 5 eggehviter

  • Sjokoladespon og bær til pynt

2/3 av røren brukes til kaka og 1/3 brukes til fyll


Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 175 grader

  • Smør ringen i en kakeform (20 cm. i diameter) og ha bakepapir i bunn

  • Bryt sjokoladen i biter og ha dem i en gryte sammen med smøret

  • Smeltes på svak varme

  • Pisk eggeplommene sammen med 50 gr Finesse til en luftig eggedosis (spar 25 gram til eggehvitene)

  • Stivpisk eggehvitene sammen med resten av søtningen

  • Bland eggedosisen med sjokoladeblandingen

  • Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene

  • Fordel 2/3 av røren i formen og spar resten til fyllet

  • Sett resten av deigen i kjøleskapet og rør gjerne litt, så det ikke stivner

  • Stek kaken midt i ovnen i ca 20-25 min. Sjekk alltid mot slutten av steketiden, da ovnene steker ulikt. Dersom du bruker varmluft, er det en fordel å senke tmp. til 170 grader. Følg uansett med mot slutten av steketiden, så kaka ikke blir svidd

  • Når kaken er avkjølt smøres fyllet over

  • Sett kaken i fryseren og ta den opp 30 min før servering

  • Pynt med høvlet sjokolade og bær


Kan også serveres med litt piska krem (evt. plantebasert krem) og rørte bær 😊


Velbekomme!