top of page

Kokoskjeks



Noe godt til kaffen, noe snadder til ungene og ikke minst supergod tursnacks kan være fulle av gode "byggeklosser"!

40- 50 kjeks = 2 stekebrett. Kommer selvsagt an på størrelsen


225 gr mykt smør eller Smøremyk rapskokos (melkefritt) 1 dl Sukrin Gold pluss 1 dl Finesse* 5 egg 2 ts vaniljesukker. Bruk ekte vanilje f.eks bourbon eller vaniljepulver (reduser mengden da det er konsentrert)

2 ts bakepulver 4 dl kokosmasse

2,5 dl solsikkekjerner

2,5 dl hakka mandler/ valnøtter hasselnøtter**

2 dl kokosmel

2 dl mandelmel***

1,5 dl hakkede tranebær eller mørk melkefri kokesjokolade



NB! Bytt mandelmel med kokosmel og hakka mandler med mer solsikkekjerner/ gresskarkjerner/ kokos ved mandel/ nøtteallergi.

*Ved irritabel tarm kan Fibersirup og Finesse bli et problem da det består av oligosakkarid og polyoler som kan irritere tarmen. Velg da søtningsmidler som du tåler.

Fibersirup er ca 60% så søtt som vanlig sukker så du må gjerne øke innholdet noe, mens Finesse er dobbelt så søtt som vanlig sukker, så mengden må halveres. Sjekk derfor søtningsgraden på søtningen du bruker.

** Evt mer kjerner og frø hvis du ikke tåler nøtter

*** Bytt mandelmel med kokosmel ved nøtteallergi. Ta kun 1/2 dl ekstra kokosmel da kokosmel trekker til seg mer væske enn mandelmel

Fremgangsmåte:

Rør inn søtning i smøret. Rør deretter inn ett og ett egg om gangen. Bland inn resten av ingrediensene. Bruk en ts og sett kjeksen på brettet. Press kjeksen flate på bakebrettet med en gaffel.

Stek på 170 grader i ca 25 min. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Følg med mot slutten av steketiden så de ikke blir svidd. De skal være gylne. Bytt plass på brettene under stekingen.


NB! Skru ovnen ned på 50 grader og la brettene stå inne i ovnen i 20 min til med stekeovnsdøren på gløtt, så de blir litt sprø. Kjeksen vil være myke mens de ennå er varme.

Kjeksen er like gode myke, så om de ikke blir helt sprø gjør det ingenting.

Vent med å legge kjeksene på rist til de har festet seg skikkelig.

Kjeksen pakkes i en tett boks når de er kalde.

Bruk gjerne en kakeboks som er kledd med bakepapir i bunn. Kjeksen har god holdbarhet og kan fryses.

Disse kjeksene egner seg ypperlig som turkos eller som noe snadder til kaffen.

Det beste av alt er at barna ser ut til å elske dem.

Tips:

Bruk hakket mørk sjokolade som smak i stedet for tranebær. Disse egner seg godt som julekaker.

Velg melkefri 70 % kokesjokolade ved intoleranse for melk (f.eks Coop mørk kokesjokolade 70%)

Evt dypp halve kjeksen i smeltet sjokolade. (1 plate Melkefri sjokolade smeltet sammen med l2 ss grønn cocosa)


Kjeks med sjokoladetrekk bør lagres i kjøleskap, da sjokoladen blir myk i romtemperatur.

Hvis du velger sjokolade som smak, anbefaler jeg å utelate tranebær, da disse to smakene ikke er så gode sammen. Det er selvsagt en smakssak.

Lykke til med sunnere snacks!

bottom of page