KETO-"lasagna"



4-5 porsjoner


Det finnes mange varianter av KETO-lasagna og her kommer enda en.


Det kan egentlig ikke kalles lasagne for den inneholder ikke lasagneplater, så det er egetntlig en kjøttstuing med ost.


Det høres ikke like spennelen ut, så da blir det keto-"lasagne" i stedet.






Til 4 porsjoner:

Cocosa til steking

1 pakke kjøttdeig (400 gr)

1/2 løk

1/2 kinesisk hvitløk

1/2 rød paprika

1 cm finhakka chili

1 glass tomatpuré

1 boks hermetiske tomater

2 dl vann

2 dl fløte eller rømme (evt. en melkefri variant ved intoleranse)

3 ss oregano

1 ss peppermix

1 ss piffikrydder, evt annet krydder

1/2 pose revet mozzarellaost

Jarlsberg eller Norwegia som topping



Salat

Frissésalat

Tomat, agurk, paprika, rødløk/ sylta rødløk

Aioli eller chilimajones



Slik gjør du:

Ha olje/ kokosa i panna og stek kjøttdeigen.

Ha i finhakka løk, hvitløk, chili og paprika og la det surre til løken er blank

Ha i hele glasset med tomatpuré og la det frese litt før du har i hermetiske tomater.

La det frese et par minutter og ha over ca 2 dl vann.

Ha i krydderet, fløte/rømme og la sausen putre i noen minutter

Rør inn 1/2 pose mozzarellaost og la osten smelte i sausen


Hell hele kjøttsausen i en ildfast form og ha over resten av den revne mozarellaosten og revet Jarlsbergost


Stek "lasagnen" i stekeovnen på 200 grader i ca 20-25 min, eller til den får en gylden farge

"Lasagnen" kan gjerne stå og "sette seg" litt før den serveres sammen med salat.


NB! Hvis du ikke tåler melk, kan du bruke melkefrie alternativer og droppe osten på toppen.

Avslutt med skiver av squash, så får du et "lokk" på toppen likevel


Velbekomme!


Tags: