KETO-"lasagna"




Det finnes mange varianter av KETO-lasagna og her kommer enda en


Det kan egentlig ikke kalles lasagne for den inneholder ikke lasagneplater, så det er egetntlig en kjøttstuing med ost.


Det høres ikke like spennelen ut, så da blir det keto-"lasagne" i stedet.






Til 4 porsjoner:

Olivenolje eller cocosa til steking

1 pakke kjøttdeig

1 løk

1 kinesisk hvitløk

1/2 rød paprika

1,5 cm finhakka chili

1 glass tomatpuré

1 boks hermetiske tomater

3 dl vann

3 ss oregano

1 ss peppermix

1 ss piffikrydder, evt annet krydder

1/2 pose revet mozzarellaost

Jarlsberg eller Norwegia



Salat

Frissésalat

Tomat, agurk, paprika, rødløk/ sylta rødløk

Aioli eller chilimajone



Slik gjør du:

Ha olje/ kokosa i panna og stek kjøttdeigen.

Ha i finhakka løk, hvitløk, chili og paprika og la det surre til løken er blank

Ha i hele gasset med tomatpuré og la det frese litt før du har i kartongen med hermetiske tomater.

La det frese et par minuter og ha over ca 3 dl vann.

Ha i krydderet og la sausen putre i noen minutter

Ha i 1/2 1 beger rømme og 1/2 pose mozzarellaost og la osten smelte i sausen


Hell hele kjøttsausen i en ildfast form og ha over revet ost


Stek lasagnen i stekeovnen på 200 grader i ca 20-25 min, eller til den får en gylden farge

Lasagnen kan gjerne stå og "sette seg" litt før den serveres, sammen med salaten.


Serveres med salat og noen skiver minibaguetter med hvitløksmør

Brødet blir ekstra godt hvis du skjærer tynne skiver og tørker dem i stekeovnen så de blir knasende sprø.


Tips: Med squash


Du kan også bruke squash som alternativ til lasagnaplatene. Skjær squash i lange skiver (bruk ostehøvel eller potetskreller) og dryss over salt. Skyll og tørk skivene før du bruker dem. Reduser samtidig væskemengden i sausen, da squashen frigir endel væske.


Legg squashen lagvismellom kjøttsausen.


NB Hvis du ikke tåler melk, kan du bruke melkefrie alternativer og droppe osten på toppen.

Avslutt med skiver av squash, så får du et "lokk" på toppen likevel


Velbekomme!


Tags: