top of page

KETO-"lasagne"



4-5 porsjoner


Det finnes mange varianter av KETO-lasagne og her kommer enda en.


Da retten ikke inneholder lasagneplater, er det egentlig bare en kjøttform med ost.


Det høres ikke like spennende ut, så da blir det KETO-"lasagne" i stedet.






Til 4 porsjoner:

Kjøttsaus:

Cocosa til steking

1 pakke kjøttdeig (400 gr)

1/2 løk

1/2 kinesisk hvitløk

1/2 rød paprika

1 cm finhakka chili

1 glass tomatpuré

1 boks hermetiske tomater

2 dl vann

2 dl fløte eller rømme (evt. en melkefri variant ved intoleranse)

ca 3 ss oregano

ca 1 ss peppermix

ca 1 ss piffikrydder, evt annet krydder

1/2 pose revet mozzarellaost

Jarlsberg eller Norwegia som topping



Salat

Frissésalat

Tomat, agurk, paprika, rødløk/ sylta rødløk

Aioli eller annen salatdressing



Slik gjør du:

Ha olje/ kokosa i panna og stek kjøttdeigen.

Ha i finhakka løk, hvitløk, chili og paprika og la det surre til løken er blank

Ha i hele glasset med tomatpuré og la det frese litt før du har i hermetiske tomater.

La det frese et par minutter og ha over ca 2 dl vann.

Ha i krydderet, fløte/rømme og la sausen putre i noen minutter

Rør inn 1/2 pose mozzarellaost og la osten smelte i sausen


Hell hele kjøttsausen i en ildfast form og ha over resten av den revne mozarellaosten og revet Jarlsbergost


Stek "lasagnen" på 200 grader i ca 20-25 min, eller til den får en gylden farge

"Lasagnen" kan gjerne stå og "sette seg" litt før servering


NB! Hvis du ikke tåler melk, kan du bruke melkefrie alternativer og droppe osten på toppen.

Avslutt med skiver av squash, så får du et "lokk" på toppen likevel.


"Lasagne" med squash

Høvlet squash er et greit alternativ til lasagneplater.

Siden squash inneholder mye væske er det en fordel å salte squashen litt før bruk, slik at endel av væsken trekkes ut. Bruk en ostehøvel og høvle skiver av squash. Ha over salt og la den ligge i 15 min. Skyll og tørk squash-slicene lett før bruk.

Legg lagvis kjøttsaus, squash, evt. noen osteskiver og ny porsjon med kjøttsaus.

Avslutt med revet ost.


Velbekomme!




Tags:

bottom of page