
4-5 porsjoner
Det finnes mange varianter av KETO-lasagne og her kommer enda en.
Da retten ikke inneholder lasagneplater, er det egentlig bare en kjøttform med ost.
Det høres ikke like spennende ut, så da blir det KETO-"lasagne" i stedet.
Til 4 porsjoner:
Kjøttsaus:
Cocosa til steking
1 pakke kjøttdeig (400 gr)
1/2 løk
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 rød paprika
1 cm finhakka chili
1 glass tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
2 dl vann
2 dl fløte eller rømme (evt. en melkefri variant ved intoleranse)
ca 3 ss oregano
ca 1 ss peppermix
ca 1 ss piffikrydder, evt annet krydder
1/2 pose revet mozzarellaost
Jarlsberg eller Norwegia som topping
Salat
Frissésalat
Tomat, agurk, paprika, rødløk/ sylta rødløk
Aioli eller annen salatdressing
Slik gjør du:
Ha olje/ kokosa i panna og stek kjøttdeigen.
Ha i finhakka løk, hvitløk, chili og paprika og la det surre til løken er blank
Ha i hele glasset med tomatpuré og la det frese litt før du har i hermetiske tomater.
La det frese et par minutter og ha over ca 2 dl vann.
Ha i krydderet, fløte/rømme og la sausen putre i noen minutter
Rør inn 1/2 pose mozzarellaost og la osten smelte i sausen
Hell hele kjøttsausen i en ildfast form og ha over resten av den revne mozarellaosten og revet Jarlsbergost
Stek "lasagnen" på 200 grader i ca 20-25 min, eller til den får en gylden farge
"Lasagnen" kan gjerne stå og "sette seg" litt før servering
NB! Hvis du ikke tåler melk, kan du bruke melkefrie alternativer og droppe osten på toppen.
Avslutt med skiver av squash, så får du et "lokk" på toppen likevel.
"Lasagne" med squash
Høvlet squash er et greit alternativ til lasagneplater.
Siden squash inneholder mye væske er det en fordel å salte squashen litt før bruk, slik at endel av væsken trekkes ut. Bruk en ostehøvel og høvle skiver av squash. Ha over salt og la den ligge i 15 min. Skyll og tørk squash-slicene lett før bruk.
Legg lagvis kjøttsaus, squash, evt. noen osteskiver og ny porsjon med kjøttsaus.
Avslutt med revet ost.
Velbekomme!
