Guacamole





Guacamole kan brukes til det meste.


Passer glimrende som tilbehør til fisk, kjøtt, kylling, i salaten eller som pålegg.


Det finnes et hav av varianter, fra den helt enkle til mer spicy varianter.


Tips: Tilsett litt ekstra væske og du har en sunn og god saus, som passer til både kjøtt og fisk




2 varianter


Ingredienser

Basic

3 modne avokadoer (er de for harde, blir guacamole kornete)

1/4 rødløk

1/2 hvitløk

saften fra 1 lime

salt og pepper


Litt mer spicy variant

Suppler med litt:

Jalapeno/ chili/ tabasco

og koriander



Fremgangsmåte:

Mos avokadoen slik du liker den best. (Noen foretrekker finmost, mens andre vil ha den grovere)

Riv hvitløk

Ha i limesaft

Bruk gjerne en stavmikser og mos guacamole til den er passe

For en grovere variant bruker du bare en gaffel

Ha i finhakket rødløk (valgfritt)

Smak til med salt og pepper


For en litt mer spicy variant:

Ha i litt finhakka jalapeno eller chili

Noen dråper tabascosaus

og finhakka koriander


Saus:

Ha litt ekstra væske (limesaft, fløte, kokosmelk, vann) i den spicy varianten og du har en nydelig saus til både fisk og kjøtt.


På et lite øyeblikk løfter du hverdagsmiddagen til et festmåltid 🙂