top of page

Greske kjøttboller

Vi bor på landet der det er et stykke til nærmeste butikk.

Det betyr at det ganske ofte blir "vi tar hva vi har i skapet - middag".


Kjøleskapet begynte å bli ganske tomt, men det lå en pakke kjøttdeig og noen røde paprikaer som var på tide å få brukt

Med litt suppleringer fra basismat som løk, hvitløk og urter, ble det en nydelig middag denne dagen også.


Tips:

Er du alene så lag gjerne hele porsjonen likevel og du har middag i minst 3 dager.


Kjøttbollene kan fryses, så frys gjerne restene i passe porsjonsbokser, så du slipper å ha samme middag flere dager på rad.

Du blir garantert glad for å kunne ta opp en boks greske kjøttboller, en dag du har annet å gjøre enn å lage middag 😊


Greske kjøttboller (3 porsjoner)


1 pakke kjøttdeig (400 gr)

1 egg

En skvett Farris

1 løk finhakkes

1/2 kinesisk hvitløk eller 3 hvitløkfedd

Krydder: Salt, pepper og oregano


Saus:

1 pakke hermetiske tomater

3 ss tomatpuré

2-3 dl vann

løk og hvitløk

1 cm finhakka chili



Bakt paprika

3-4 paprika (gjerne flere farger), salatkrydder, cocosa eller olivenolje


Evt. litt salat


Garnityr:

Urter

Parmesan



Fremgangsmåte:

Kjøttbollene

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft

Bland kjøttdeig med halvparten av løken, hvitløken, egg , Farris og krydder (ca 1,5 ss knust oregano pluss salt og pepper)

Bland sammen til deigen er en god og seig blanding

Form kjøttbollene med ts og legg dem på et stekebrett som er kledd med bakepapir

Blir ca 20 kjøttboller av 400 gr kjøttdeig. (Det kommer selvsagt an på størrelsen)

Stek kjøttbollene i stekeovnen i 15 min. Snu litt på dem og stek i ca 15 min til.

Du kan fint steke dem uten å snu dem, men jeg foretrekker å få stekt dem på alle sider.


Mens kjøttbollene stekes, lager du sausen

Ha nøytral cocosa i en gryte og surr resten av løken, hvitløken og chili til løken er blank

Ha i tomatpuré og hermetiske tomater og la det surre i noen minutter

Ha i godt med oregano (ca 2 ss eller mer), vann og la sausen putre ved svak varme


Grovhakk paprika og bland inn olivenolje og krydder

Ha paprika i en ildfast form

Bruk gjerne flere farger og bruk minst 1 paprika pr person, da de krymper veldig


Når kjøttbollene har fin farge "all over" tas de ut av stekeovnen

Hold i papiret og hell kjøttboller og kraften oppi tomatsausen


Bakt paprika

Mens kjøttbollene putrer i gryta, bakes paprikabitene i stekeovnen i ca 25-30 min eller til de begynner å få fin farge.

Smak til tomatsausen med salt, pepper og urter og server



Velbekomme 😊









Tags:

Comments


bottom of page