Vi bor på landet der det er et stykke til nærmeste butikk.
Det betyr at det ganske ofte blir "vi tar hva vi har i skapet - middag".
Kjøleskapet begynte å bli ganske tomt, men det lå en pakke kjøttdeig og noen røde paprikaer som var på tide å få brukt
Med litt suppleringer fra basismat som løk, hvitløk og urter, ble det en nydelig middag denne dagen også.
Tips:
Er du alene så lag gjerne hele porsjonen likevel og du har middag i minst 3 dager.
Kjøttbollene kan fryses, så frys gjerne restene i passe porsjonsbokser, så du slipper å ha samme middag flere dager på rad.
Du blir garantert glad for å kunne ta opp en boks greske kjøttboller, en dag du har annet å gjøre enn å lage middag 😊
Greske kjøttboller (3 porsjoner)
1 pakke kjøttdeig (400 gr)
1 egg
En skvett Farris
1 løk finhakkes
1/2 kinesisk hvitløk eller 3 hvitløkfedd
Krydder: Salt, pepper og oregano
Saus:
1 pakke hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
2-3 dl vann
løk og hvitløk
1 cm finhakka chili
Bakt paprika
3-4 paprika (gjerne flere farger), salatkrydder, cocosa eller olivenolje
Evt. litt salat
Garnityr:
Urter
Parmesan
Fremgangsmåte:
Kjøttbollene
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft
Bland kjøttdeig med halvparten av løken, hvitløken, egg , Farris og krydder (ca 1,5 ss knust oregano pluss salt og pepper)
Bland sammen til deigen er en god og seig blanding
Form kjøttbollene med ts og legg dem på et stekebrett som er kledd med bakepapir
Blir ca 20 kjøttboller av 400 gr kjøttdeig. (Det kommer selvsagt an på størrelsen)
Stek kjøttbollene i stekeovnen i 15 min. Snu litt på dem og stek i ca 15 min til.
Du kan fint steke dem uten å snu dem, men jeg foretrekker å få stekt dem på alle sider.
Mens kjøttbollene stekes, lager du sausen
Ha nøytral cocosa i en gryte og surr resten av løken, hvitløken og chili til løken er blank
Ha i tomatpuré og hermetiske tomater og la det surre i noen minutter
Ha i godt med oregano (ca 2 ss eller mer), vann og la sausen putre ved svak varme
Grovhakk paprika og bland inn olivenolje og krydder
Ha paprika i en ildfast form
Bruk gjerne flere farger og bruk minst 1 paprika pr person, da de krymper veldig
Når kjøttbollene har fin farge "all over" tas de ut av stekeovnen
Hold i papiret og hell kjøttboller og kraften oppi tomatsausen
Bakt paprika
Mens kjøttbollene putrer i gryta, bakes paprikabitene i stekeovnen i ca 25-30 min eller til de begynner å få fin farge.
Smak til tomatsausen med salt, pepper og urter og server
Velbekomme 😊
Comments