Greske kjøttboller

Vi bor på landet der det er et stykke til nærmeste butikk.

Det betyr at det ganske ofte blir "vi tar hva vi har i skapet - middag".


Kjøleskapet begynte å bli ganske tomt, men det lå en pakke kjøttdeig og noen røde paprikaer som var på tide å få brukt

Med litt suppleringer fra basismat som løk, hvitløk, basilikum og parmesan, ble det en nydelig middag denne dagen også.




Greske kjøttboller (3 porsjoner)


1 pakke kjøttdeig

1 egg

En skvett Farris

1 løk finhakkes

1/2 kinesisk hvitløk eller 3 hvitløkfedd

Krydder: Salt, pepper og oregano


Saus:

1 pakke hermetiske tomater

3 ss tomatpuré

2-3 dl vann

løk og hvitløk

1 cm finhakka chili




Bakt paprika

3-4 paprika (gjerne flere farger), salatkrydder, cocosa eller olivenolje


Garnityr:

Parmesan

Basilikum



Fremgangsmåte:

Kjøttbollene

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft

Bland kjøttdeig med halvparten av løken, hvitløken, egg , Farris og krydder (ca 1,5 ss knust oregano pluss salt og pepper)

Bland sammen til deigen er en god og seig blanding

Form kjøttbollene med ts og legg dem på et stekebrett som er kledd med bakepapir

Blir ca 20 kjøttboller av 400 gr kjøttdeig. (Det kommer selvsagt an på størrelsen)

Stek kjøttbollene i stekeovnen i 15 min. Snu litt på dem og stek i ca 15 min til.

Du kan fint steke dem uten å snu dem, men jeg foretrekker å få stekt dem på alle sider.


Mens kjøttbollene stekes lages sausen

Ha nøytral cocosa i en gryte og surr resten av løken, hvitløken og chili til løken er blank

Ha i tomatpuré og hermetiske tomater og la det surre i noen minutter

Ha i godt med oregano (ca 2 ss eller mer), vann og la sausen putre ved svak varme


Grovhakk paprika og bland inn olivenolje og krydder

Ha paprika i en ildfast form

Bruk gjerne flere farger og bruk minst 1 paprika pr person, da de krymper veldig


Når kjøttbollene har fin farge "all over" tas de ut av stekeovnen

Hold i papiret og hell kjøttboller og kraften oppi tomatsausen


Mens kjøttbollene trekkes bakes paprikaen

Mens kjøttbollene putrer i gryta, bakes paprikabitene i stekeovnen i ca 25-30 min eller til de begynner å få fin farge


Smak til tomatsausen med salt, pepper og oregano og server



Servering:

Ha kjøttboller og bakt paprika i en dyp tallerken og ha over revet parmesan og frisk basilikum



Tips:

Du kan selvsagt supplere med andre grønnsaker, men middagen smakte fortreffelig med kun få ingredienser.


Det enkle er ofte det beste :)


Velbekomme!









Tags: