Sjokoladebiter
Lag din egen supersunne sjokolade og kos deg med god samvittighet.


Hvis du ikke tåler melk, velger du bare melkefri sjokolade.

1 plate minimum 70 % mørk sjokolade

2-3 ss Cocosa (grønn type)

3 ss sterk ferdigkokt kaffe


Fremgangsmåte:

  • Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en kjele

  • Tilsett ferdigkokt kaffe og Cocosa*

  • Smelt alt på svak varme og rør sjokoladeblandingen forsiktig sammen

  • Sjokoladen MÅ IKKE bli for varm eller koke. Da vil den bli kornete og ikke særlig delikat. Bruk heller litt lenger tid og rør så lite som mulig. Den skal bare blandes forsiktig sammen.

  • Hell sjokoladeblandingen i silikonformer og sett formene i kjøleskapet Former finner du hos Kitchen, Nille, Helsekostbutikker m.m.


*Cocosa er kokosfett som finnes i flere varianter. Grønn type har smak av kokos, mens den brune er nøytral i smak. Bruk den grønne i sjokolade og den brune til steking.


Sjokoladen smelter på tunga slik den er, men du må gjerne tilsette andre smaker du er glad i som hakka nøtter, kokos eller små flak av tørka bær. Et lite dryss havsalt eller chilipulver setter en ekstra spiss på sjokoladen.


Sett formene i kjøleskapet og etter et par timer kan du kose deg med nydelige konfektbiter


Pga Cocosa vil sjokoladen bli ganske mektig, så de fleste merker at et par biter er mer enn nok. Du får dekket sjokoladebehovet og bitene kan nytes med verdens beste samvittighet.

Jo mer cocosa du bruker jo mer kokos-smak får du av sjokoladen og jo mildere blir smaken.


Tips:

Hvis du eller barna synes mørk sjokolade er litt bitter, vil et par skjeer fløte, kokosmelk eller annen plantemelk/ fløte (f.eks mandelfløte) gjøre susen.

Velbekomme og lykke til!

Mette :)