top of page

Sjokoladebiter




Lag din egen supersunne sjokolade og kos deg med god samvittighet.


Hvis du ikke tåler melk, velger du bare melkefri sjokolade.

  • 1 plate minimum 70 % mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)

  • 2-3 ss Cocosa (grønn type)

  • 3 ss sterk ferdigkokt kaffe

  • Evt en liten skvett med fløte for mildere smak




Fremgangsmåte:

  • Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en kjele

  • Tilsett ferdigkokt kaffe og Cocosa*

  • Smelt alt på svak varme og rør sjokoladeblandingen forsiktig sammen

  • Sjokoladen MÅ IKKE bli for varm eller koke. Da vil den bli kornete og ikke særlig delikat. Bruk heller litt lenger tid og rør så lite som mulig. Den skal bare blandes forsiktig sammen.

  • Hell sjokoladeblandingen i silikonformer og sett formene i kjøleskapet. Former finner du hos Kitchen, Nille, Helsekostbutikker m.m.


*Cocosa er kokosfett som finnes i flere varianter.

Grønn type har smak av kokos, mens den brune er nøytral i smak. Den grønne passer veldig godt til sjokolade.


Sjokoladebitene smelter på tunga slik den er, men du må gjerne tilsette andre smaker du er glad i, f.eks hakka nøtter, hakka peanøtter, kokos eller sukkerfri marsipan. Et lite dryss havsalt, chilipulver eller lakrispulver setter en ekstra spiss på sjokoladen.


Hvis du er glad i peanøtter, kan du røre inn noen skjeer peanøttpålegg uten sukker i litt av sjokoladeblandingen. Ha lagvis den rene sjokoladen og peanøttblandingen i en liten form, som er dekket med gladpack.


Sett sjokoladeformene i kjøleskapet og etter et par timer kan du kose deg med nydelige konfektbiter eller skjære deg en nydelig peanøttkubbe.


Du får dekket sjokoladesuget, samtidig som du får i deg næringsstoffer som hjelper deg mot bedre vektkontroll og bedre helse.




Jo mer cocosa du bruker jo mer kokos-smak får du av sjokoladen og jo mildere blir smaken.



Tips:

Hvis du eller kanskje barna synes mørk sjokolade er bittert, vil et par skjeer fløte gjøre susen.


Hvis du ikke tåler melkeprodukter kan kokosmelk, kokosfløte eller mandelmelk være et greit alternativ.


Håper det smaker 😊


bottom of page