top of page

Biscotti






Lavkarbo, glutenfrie og knasende gode 😊


Kaffikosen italienerne elsker!

Passer ekstra godt til et glass rødvin


Det er ingen grunn til at du ikke skal kose deg fordi om du begrenser sukker og mel


Så lenge du har noen gode alternativer, går det som regel helt fint.


Disse passer hele året, også til jul 🎄



Biscotti

1 brett, ca 30-36 små biscotti.

Lag gjerne dobbel porsjon da de går fort unna


200 gr mandelmel

1 neve grovhakkede mandler

Revet skall fra en sitron, pluss et par ss av saften

130 g Sukrin Gold eller 75 gr Finesse

1,5 strøkne ss fiberhusk

2 ts bakepulver

2 ts vanilje (f.eks Hersløvs bourbon vanilje)

2 egg

En neve tørka tranebær

Hakk tranebærene

Grovhakk mandlene (spar litt til å strø over før steking)

Bland alt det tørre

Riv sitronskall, kun det gule og bland sammen sitronskall, sitronsaft og sammenpisket egg

Ha eggeblandingen i deigen og kna alt godt sammen


Del deigen i 3 emner og trill dem til pølser

Du må kanskje ha litt ekstra mandelmel på overflaten av deigen så den ikke klistrer seg fast på hendene/ benken. Legg pølsene på et stekebrett (med bakepapir)


Pensle med eggehvite og trykk "pølsene" flate, ca 0,5 - 1cm høy og 5 cm bred. Du bestemmer selvsagt tykkelsen selv.

Dryss over hakkede mandler (hakk gjerne disse mandlene litt mer enn de du brukte i røra)

Stekes på 175 grader, varmluft, i ca 15-20 min. De skal være jevnt gyldne

Ta ut brettet og skru ned ovnen til 75 grader

Skjær pølsene på skrå i cm-brede biter og spre kakene forsiktig utover brettet.

Vær forsiktig da de er ganske skjøre

Stek kakene videre på 75 grader, varmluft i en time

Åpne deretter stekeovnsdøra på gløtt og la dem stå i ovnen i ca en time til eller til de er knasende sprø.

Hvis du vil ha litt myk kjerne, tar du dem bare ut litt tidligere.

Oppbevares i folieposer.


Velbekomme :)



NB! Tagatesse er ikke lenger på markedet. Den er byttet med Finesse som har samme søtningsgrad.





bottom of page