Biscotti





Lavkarbo, glutenfrie og knasende gode ūüėä


- Kaffikosen italienerne elsker

Passer ekstra godt til et glass r√łdvin


Det er ingen grunn til at du ikke skal kose deg fordi om du begrenser sukker og mel


Så lenge du har noen gode alternativer, går det som regel helt fint.


Disse passer like godt hele året, også til jul





Biscotti

1 brett, ca 30-36 små biscotti.

Lag gjerne dobbel porsjon da de går fort unna


200 gr mandelmel

1 neve grovhakkede mandler

Revet skall fra en sitron, pluss et par ss av saften

130 g Sukrin Gold eller 75 gr Finesse

1,5 str√łkne ss fiberhusk

2 ts bakepulver

2 ts vanilje (f.eks Hersl√łvs bourbon vanilje)

2 egg

En neve t√łrka traneb√¶r

Hakk tranebærene

Grovhakk mandlene (spar litt til √• str√ł over f√łr steking)

Bland alt det t√łrre

Riv sitronskall, kun det gule og bland sammen sitronskall, sitronsaft og sammenpisket egg

Ha eggeblandingen i deigen og kna alt godt sammen


Del deigen i 3 emner og trill dem til p√łlser

Du m√• kanskje ha litt ekstra mandelmel p√• overflaten av deigen s√• den ikke klistrer seg fast p√• hendene/ benken. Legg p√łlsene p√• et stekebrett (med bakepapir)


Pensle med eggehvite og trykk "p√łlsene" flate, s√• slipper du at deigen henger seg fast p√• fingrene.

(Ca 1cm h√ły og 5 cm bred)

Dryss over hakkede mandler (hakk gjerne disse mandlene litt mer enn de du brukte i r√łra)

Stekes på 175 grader, varmluft, i ca 15-20 min. De skal være gyldne

Ta ut brettet og skru ned ovnen til 75 grader

Skj√¶r p√łlsene p√• skr√• i cm-brede biter og spre kakene lett utover brettet. V√¶r forsiktig

Bytt plass på brettene når du setter dem inn igjen

Stek kakene videre på 75 grader, varmluft

Ha stekeovnsd√łren litt p√• gl√łtt

T√łrk biscottien i ovnen i et par timer, eller til de er knasende spr√ł

Hvis du vil ha litt myk kjerne, tar du dem bare ut etter ca 1 time

Oppbevares i folieposer.


Velbekomme :)



NB! Tagatesse er ikke lenger p√• markedet. Den er byttet med Finesse som har samme s√łtningsgrad.