Biscotti


Prøv disse gode biscottiene som italienerne elsker.

Italienerne serverer dem til en kopp espresso eller et glass vin, men de smaker ypperlig til en kopp te også!

1 brett, ca 30-36 små biscotti. Lag gjerne dobbel porsjon da disse går fort unna,. De er også glimrende å bruke til vertinnegaver sammen med en flaske rødvin.

Biscotti

200 gr mandelmel

1 neve grovhakkede mandler

revet skall fra en sitron

100 g sukrin gold eller 70 gr tagatesse

1,5 strøkne ss fiberhusk

2 ts bakepulver

2 ts vanilje (F,eks Hersløvs bourbon vanilje)

2 egg

En neve tørka tranebær - hakkes

Bland alt det tørre.

Grovhakk mandlene. Riv sitronskall, kun det gule.

Bland alt, ha i eggene og kna deigen godt sammen.

Rull ut 3 pølser og legg dem på et stekebrett.

Klapp de flate, ca en cm høy og 5 cm bred.

Pensle gjerne pølsene før du trykker dem flate, så slipper du at deigen henger seg fast på fingrene.

Dryss over hakkede mandler

Stekes på 175 grader i ca 15-20 min. De skal være gyldne. Ta ut brettet og skru ned ovnen til 75 grader.

Skjær pølsene på skrå i cmtykke skiver og spre kakene lett utover brettet. Sett brettet tilbake i ovnen, nå med en temperatur på 75 gr,

Ha stekeovnsdøren på gløtt.

Tørk biscottien i ovnen i ca 2-3 timer til de er knasende sprø.

Oppbevares i folieposer.

Pynt gjerne posen med julebånd og juleklister og bruk de som vertinnegaver, sammen med en flaske rødvin eller en pakke god te :)

God førjulstid

Hilsen Mette