Hjemmelaga is!


I disse istider er det greit å kunne servere is som ikke er full av sukker.

Her er to varianter:

Sjokoladeis

3 dl krem (bruk den varianten som tåles)

1,5 toppa ss bakekakao

1 ts vaniljesukker (evt frøene fra 1 vaniljestang)

4 eggeplommer

2 ss Tagatesse

Fremgangsmåte:

Pisk kremen

Pisk eggeplommene sammen med kakao, vanilje og tagatesse til en tykk sjokoladekrem

Bland sammen krem og sjokoladeeggedosis

Ismassen er ferdig!

Fordel ismassen i former.

Ha isen i en isboks, kledt med gladpack (for å unngå krystallisering)

Evt fordel isen i porsjonsbokser. Tomme tomatbokser egner seg ypperlig.

Ha gladpack over isen før lokket tas på, så boksen blir helt tett. Ispinneformer er også glimrende å bruke.

Tips: Smelt noen ruter mørk sjokolade samen med litt kaffe. Når sjokoladen har smeltet tar du litt av iskemmassen og blander med sjokoladen. Deretter blandes den mørke sjokoladen lett sammen med sjokoladeisen, slik at du får litt marmoreringer i isen.

Is som er i boks, kan med fordel tas opp ca 15 min før den skal spises, mens is i ispinneformer spises rett fra fryseren.

Is i boks serveres med litt revet sjokolade og friske bær. Evt rista nøtter.

Bringebæris:

1 kurv frosne bringebær

2 dl krem

1-2 ss Tagatesse, evt annen søtning

1 ts vaniljesukker

3 eggeplommer

Fremgangsmåte

Du kan gjerne bruke kun bringebær, eggeplommer og søtning.

Da får du bringebærsorbét.

Eller du kan lage bringebæriskrem

Visp sammen krem, søtning, vaniljesukker og eggeplommer.

Kjør bringebærene i en blender til de er helt knust. Stopp maskinen med jevne mellomrom, så den ikke går varm.

Bland bringebær med kremen.

Isen kan gjerne bare blandes litt så du får ulike lag, evt så kan du blande alt godt sammen til en jevn iskrem.

Kle en isboks med gladpack og frys isen, evt ha isen i porsjonsbokser eller ispinneformer.

Mengde krem og søtning kan justeres etter smak og behag!

Alle bær kan benyttes.

Tips: Bruk eggehvitene som blir til overs til Rundstykkene som det er oppskrift på i denne bloggen.