Bringebæris:
1 kurv frosne bringebær
2 dl krem
1-2 ss Tagatesse (Finesse)
1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
Fremgangsmåte
Visp sammen krem, søtning, vaniljesukker og eggeplommer.
Kjør bringebærene i en blender til de er helt knust. Stopp maskinen med jevne mellomrom, så den ikke går varm.
Bland bringebær med krem
Kle en isboks med gladpack* og frys isen, evt ha isen i porsjonsbokser eller ispinneformer.
Mengde krem og søtning kan justeres etter smak og behag!
Alle bær kan benyttes.
* Gladpack forhindrer isen i å krystallisere seg. Du bør likevel røre et par ganger i isen under innfrysing.
Tips: Bruk eggehvitene som blir til overs til Rundstykkene som det er oppskrift på i denne bloggen.
Sjokoladeis
3 dl krem (bruk den varianten som tåles)
1,5 toppa ss bakekakao
1 ts vaniljesukker (evt frøene fra 1 vaniljestang)
4 eggeplommer
2 ss Tagatesse (Finesse)
Fremgangsmåte:
Pisk kremen
Pisk eggeplommene sammen med kakao, vanilje og søtning til en tykk sjokolade-eggedosis
Bland inn kremen
Fordel ismassen i former
Tomme tomatbokser egner seg ypperlig til å lage porsjonsis
Husk å ha gladpack over isen før lokket tas på, så boksen blir helt tett.
Tips: Smelt noen ruter mørk sjokolade samen med litt kaffe. Når sjokoladen har smeltet tar du litt av iskemmassen og blander med sjokoladen. Deretter blandes den mørke sjokoladen lett sammen med sjokoladeisen, slik at du får litt marmoreringer i isen.
Is som er i boks, kan med fordel tas opp ca 15 min før den skal spises, mens is i ispinneformer spises rett fra fryseren.
Is i boks serveres med litt revet sjokolade og friske bær