Suksesskake- lavkarbo

Det er ofte ikke så mye som skal til for å tilpasse maten til et lavkarbokosthold


Å bytte vanlig sukker med en annen søtning, kan være nok.


I kaker som er basert på mandler eller nøtter er det ekstra lettvint.


Med noen "basiskaker" på repertoaret, takler du både bursdager og høytider.


Nøttebunn

  • 250 gr mandler/hasselnøtter – males

  • 110 gr Finesse

  • 1 ts bakepulver

  • 6 eggehviter – stivpiskes

Slik gjør du:

  • Mandlene/ nøttene males i en kjøkkenmaskin. (La det gjerne være litt grove biter)

  • Tilsett søtning

  • Bland inn bakepulver

  • Stivpisk eggehvitene og vend mandelblandingen forsiktig inn

  • Stekes på 160 gr, ca 20 min. Steketiden kan varierer fra ovn til ovn og avhenger også av om du vil ha kaken med en fuktig eller gjennomstekt kjerne

  • Sjekk med en stekepinne når det nærmer seg slutten av steketiden, så du får kaka slik du ønsker

Gult fyll: (melkefritt alternativ i parentes)

  • 6 eggeplommer (evt. lag litt mer hvis du skal pynte med litt ekstra fyll, Se tips under)

  • 110 gr Finesse

  • 1 dl fløte (eller Gryr)

  • 175 gr romtemperert smør, (Blå soft eller Smøremyk rapskokos)

  • 1 ts vaniljesukker (kan også bruke vaniljepulver, men reduser mengden)

  • En knivsodd salt


Slik gjør du:

  • Ha eggeplommene i en gryte sammen med søtning, fløte og vaniljesukker.

  • Varm forsiktig opp under stadig omrøring og rør kontinuerlig i kremen til den tykner. Det tar litt tid, så ha tålmodighet. (ca 15 min)

  • Fyllet må ikke ligge i ro i bunnen av gryta, for da blir det eggerøre

  • Når det tykner tar du kjelen av platen

  • La fyllet bli passe avkjølt før du rører inn romtemperert smør

  • Rør godt sammen

  • Hvis fyllet er litt flytende, settes det i kjøleskapet til det tykner

  • Bre fyllet over nøttebunnen når den ikke lenger er varm

  • Pynt med strimler av smeltet mørk sjokolade (minimum 70 % kakao), eller revet sjokolade og mandelflak. (Hvis du ikke tåler melk kan du bruke melkefri sjokolade)


Tips til festkake:

Lag ekstra fyll av 2 ekstra eggeplommer og 1/3 mer av de andre ingrediensene, slik at du har nok fyll til å pynte kaka med rosetter. Fordel passe mengde fyll over kaka og ha resten i en sprøytepose. Legg sprøyteposen med fyll i kjøleskapet slik at fyllet tykner. Fordel deretter fine rosetter rundt kanten av kaka når fyllet er passe stivt.


Kos deg 😊