Suksesskake- lavkarbo

Nøttebunn

250 gr mandler/hasselnøtter – grovmales

110 gr Tagatesse

1 ts bakepulver

6 eggehviter – stivpiskes

Fremgangsmåte:

Mandlene/ nøttene grovmales i en kjøkkenmaskin. La det gjerne være litt grove biter

Tilsett søtning

Bland inn bakepulver

Stivpisk eggehvitene og vend mandelblandingen forsiktig inn

Stekes på 160 gr ca 25-30 min. Varierer fra ovn til ovn og hvor mye stekt du liker bunnen

Noen foretrekker litt bløt kjerne, mens andre vil ha den helt gjennomstekt

Sjekk når det nærmer seg slutten av steketiden

Gult fyll:

6 eggeplommer

110 gr Tagatesse

1 dl fløte eller kokosfløte (melkefri)

175 gr romtemperert smør, eller melkefri Smøremyk rapskokos

1 ts vaniljesukker (vaniljepulver)

En knivsodd salt

Ha eggeplommene i en gryte sammen med Tagatesse, fløte og vaniljesukker (pulver). Varm forsiktig opp under stadig omrøring og rør kontinuerlig i kremen til den tykner. Det tar litt tid, så ha tålmodighet.

Fyllet må ikke ligge i ro i bunnen av gryta, for da blir det eggerøre.

Når det tykner tar du kjelen av platen

La fyllet bli passe avkjølt før du rører inn smøret

Rør godt sammen.

Hvis fyllet er litt flytende, settes det i kjøleskapet til det tykner

Bre fyllet over bunnen (Bunnen må ikke være varm)

Pynt med strimler av smeltet mørk sjokolade eller revet sjokolade og mandelflak.


Tips til festkake:

Lag fyll av 2 ekstra eggeplommer og 1/3 mer av de andre ingrediensene, slik at du har nok fyll til å pynte kaka