Sjokolade-is




Hjemmelaget is i porsjonsformer er glimrende å servere når det plutselig dukker opp uventa gjester.


Isen kan serveres akkurat slik den er, med litt revet mørk sjokolade, litt friske eller rørte bær.


Kanskje en klatt krem i tillegg og du har en nydelig dessert, som glir rett inn i et lavkarbo/ keto-kosthold.








Ingredienser:

3 dl krem (Kokoskrem ved melkeintoleranse)

1 toppa ss bakekakao

1 ts vaniljesukker eller gjerne ekte vaniljepulver (mengden må reduseres)

4 eggeplommer

1,5 ss Tagatesse (eller Sukrinsirup. Hvis du bruker Sukrinsirup, må mengden økes til 3 ss, da Sukrin har lavere søtningsgrad enn Tagatesse) )

Fremgangsmåte:

Pisk krem, kakao og vanilje til en luftig krem

Pisk eggeplommer og Tagatesse til tykk eggedosis

Bland disse to blandingene sammen og sett isen til frysing.


Bruk en egna boks eller flere små porsjonsbokser. (Små tomatbokser egner seg ypperlig)

Kle en isboks med plastfolie, ha i ismassen og bre folie over isen før lokket has på.

Plasten hindrer krystalisering.

La isen fryse 3-4 timer.

Tips: Smelt noen ruter mørk kokesjokolade sammen med 2 ss kokt kaffe

Rør sjokoladeblandingen lett inn i isen, så den blir marmorert, eller bruk sjokoladen som sjokoladesaus ved servering.

Ta opp isen ca 15-20 min før den skal spises så den blir litt myk.

Velbekomme!