Iskrem er like godt året rundt og er den ultimate desserten som kan varieres i det uendelige, uten at du øker blodsukkeret nevneverdig.
- Og du kan kose deg, helt uten dårlig samvittighet!
Denne nydelige isen er hentet fra herlige Kristi Sullivan, ved dietdoctor.com. Den er så god at det er ikke noe poeng å endre på noe.
Anbefaler hennes videoer på det varmeste. Du finner en rekke andre tips og oppskrifter på dietdoctor.com.
Bilde: Naomi Sherman
Vaniljeis Ca 5-6 porsjoner (kommer selvsagt an på størrelsen på porsjonene)
2,5 dl kokosmelk
3 dl mandelmelk
4 store eggeplommer
0,75 dl Sukrinmelis
0,75 dl avokadoolje eller MCT- olje*
2 ts vaniljeekstrakt
¼ ts vaniljepulver (konsentrert)
1 knivsodd salt
Ha over friske eller varme bær
Tips:
Tilsett gjerne andre smaker som:
Sest og saften fra 1-2 økologiske sitroner
Friske bær, evt syltetøy uten sukker
Hakka sjokolade (minmum 70 % kakao)
Kokosmasse, evt blanding av sjokolade og kokosmasse
Smeltet mørk sjokolade
Kakaopulver
Det er bare å bruke fantasien og tilsette dine favorittsmaker
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp dem godt sammen
Hvis du har en ismaskin, bruker du denne
Hvis du ikke har ismaskin kler du en boks med gladpack før du heller ismassen oppi og brer gladpack over før du har på lokket
Gladpack hindrer krystallisering
Sett isblandingen i fryseren og rør jevnlig til isen er frossen
Ta ut isen ca 15 min før servering
Serveres med friske eller varme bær
*Avokadoolje eller MCT- olje bidrar til en krema konsistens i isen
MCT- ojen vil samtidig bidra til å opprettholde ketonnivået.
Is passer til alle årstider
Velbekomme!
Comments