top of page

Iskrem - til alle årstider!


Iskrem er like godt året rundt og er den ultimate desserten som kan varieres i det uendelige, uten at du øker blodsukkeret nevneverdig.


- Og du kan kose deg, helt uten dårlig samvittighet!


Denne nydelige isen er hentet fra herlige Kristi Sullivan, ved dietdoctor.com. Den er så god at det er ikke noe poeng å endre på noe.


Anbefaler hennes videoer på det varmeste. Du finner en rekke andre tips og oppskrifter på dietdoctor.com.


Bilde: Naomi Sherman



Vaniljeis Ca 5-6 porsjoner (kommer selvsagt an på størrelsen på porsjonene)

2,5 dl kokosmelk

3 dl mandelmelk

4 store eggeplommer

0,75 dl Sukrinmelis

0,75 dl avokadoolje eller MCT- olje*

2 ts vaniljeekstrakt

¼ ts vaniljepulver (konsentrert)

1 knivsodd salt


Ha over friske eller varme bær

Tips:

Tilsett gjerne andre smaker som:

Sest og saften fra 1-2 økologiske sitroner

Friske bær, evt syltetøy uten sukker

Hakka sjokolade (minmum 70 % kakao)

Kokosmasse, evt blanding av sjokolade og kokosmasse

Smeltet mørk sjokolade

Kakaopulver


Det er bare å bruke fantasien og tilsette dine favorittsmaker

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og visp dem godt sammen

  • Hvis du har en ismaskin, bruker du denne

  • Hvis du ikke har ismaskin kler du en boks med gladpack før du heller ismassen oppi og brer gladpack over før du har på lokket

  • Gladpack hindrer krystallisering

  • Sett isblandingen i fryseren og rør jevnlig til isen er frossen

  • Ta ut isen ca 15 min før servering

  • Serveres med friske eller varme bær


*Avokadoolje eller MCT- olje bidrar til en krema konsistens i isen

MCT- ojen vil samtidig bidra til å opprettholde ketonnivået.


Is passer til alle årstider


Velbekomme!

Tags:

Comments


bottom of page