top of page

Kyllingsuppe/ tacosuppe


Kyllingsuppe/ tacosuppe er en glimrende rett som passer til både hverdag og fest.


Kyllingsuppe 6 personer

2 store løk                                                                 

3-4 hvitløksbåter eller 1 kinesisk hvitløk

¼ chili             

2 bokser hermetiske tomater

½  glass tomatpurè                            

ca 4 ts Helios buljong  elller en boks kyllingfond røres ut i 7- 8 dl vann 

4-5 kyllingfilèer (1 pakke à 650 gr) - skjæres i små biter



Krydderblanding:

1 ss cumin krydder                                        

1 ss worcestershiresaus                               

1 ts cayennepepper

Salt / pepper

Bland krydderne og begynn litt forsiktig.

Smak til før servering. 


Du kan også bruke 2 poser med tacokrydder (utelat da de andre krydderne).

1,5 pose rett i suppa, og 1/2 pose drysses over kyllingbitene når de stekes



Fremgangsmåte:

  • Surr løk og hvitløk i litt i cocosa. Surr et par min og ha i finhakka chili.

  • Ha over tomatpuré og hermetiske tomater og la det surre med et par minutter.

  • Ha i vann, buljong og krydder.

  • La suppen småputre i 1,5 - 2 timer.  

  • Jo lenger suppa står og putrer,  jo bedre blir den.

  • Før du har i kyllingbitene moses suppa med en stavmikser til ønska konsistens.

  • TIlsett mer vann om ønskelig. 


Stek kyllingbitene i cocosa sammen med tacokrydder.

Vent til ca 15 min før servering før du har kyllingbitene i suppa. De skal være gjennomstekt/kokt, men ikke tørre. 


Suppen serveres som den er eller med sprøstekt lavkarbobrød med smør. 

Ha gjerne litt rømme og revet ost på toppen, men det er ingen nødvendighet


  • Suppa blir bare bedre dagen etter.

  • Egner seg godt til frysing.


Varianter: 

    - Serveres som den er

    - Med ost, evt en klatt med rømme

   - Med sprøstekte eller ferske lavkarboskiver/ rundstykker med smør eller hvitløksaioli

   - Med hjemmelagede tynne knasende sprø knekkebrød (frøbasert). Gjerne med litt smør/ hvitløksaioli 

  - Dryss over finhakk paprika, vårløk og urter

- Med grønnkålchips


Sprø grønnkålchips:

Skyll grønnkål og skjær bort stilken.

Tørk bladene lett i et tørkepapir.

Riv bladene opp i passe biter og ha dem i en bolle.

Vend inn olje, litt salt eller tacokrydder. 

Legg bladene på stekebrettet

Stekes ved 180 grader, i ca 15-20 min eller til de er knasende sprø. 


Ved servering knuses grønnkålchipsen og drysses over suppa.


Velbekomme 😊







Comments


bottom of page