Kyllingsuppe/ tacosuppe er en glimrende rett som passer til både hverdag og fest.
Kyllingsuppe 6 personer
2 store løk
3-4 hvitløksbåter eller 1 kinesisk hvitløk
¼ chili
2 bokser hermetiske tomater
½ glass tomatpurè
ca 4 ts Helios buljong elller en boks kyllingfond røres ut i 7- 8 dl vann
4-5 kyllingfilèer (1 pakke à 650 gr) - skjæres i små biter
Krydderblanding:
1 ss cumin krydder
1 ss worcestershiresaus
1 ts cayennepepper
Salt / pepper
Bland krydderne og begynn litt forsiktig.
Smak til før servering.
Du kan også bruke 2 poser med tacokrydder (utelat da de andre krydderne).
1,5 pose rett i suppa, og 1/2 pose drysses over kyllingbitene når de stekes
Fremgangsmåte:
Surr løk og hvitløk i litt i cocosa. Surr et par min og ha i finhakka chili.
Ha over tomatpuré og hermetiske tomater og la det surre med et par minutter.
Ha i vann, buljong og krydder.
La suppen småputre i 1,5 - 2 timer.
Jo lenger suppa står og putrer, jo bedre blir den.
Før du har i kyllingbitene moses suppa med en stavmikser til ønska konsistens.
TIlsett mer vann om ønskelig.
Stek kyllingbitene i cocosa sammen med tacokrydder.
Vent til ca 15 min før servering før du har kyllingbitene i suppa. De skal være gjennomstekt/kokt, men ikke tørre.
Suppen serveres som den er eller med sprøstekt lavkarbobrød med smør.
Ha gjerne litt rømme og revet ost på toppen, men det er ingen nødvendighet
Suppa blir bare bedre dagen etter.
Egner seg godt til frysing.
Varianter:
- Serveres som den er
- Med ost, evt en klatt med rømme
- Med sprøstekte eller ferske lavkarboskiver/ rundstykker med smør eller hvitløksaioli
- Med hjemmelagede tynne knasende sprø knekkebrød (frøbasert). Gjerne med litt smør/ hvitløksaioli
- Dryss over finhakk paprika, vårløk og urter
- Med grønnkålchips
Sprø grønnkålchips:
Skyll grønnkål og skjær bort stilken.
Tørk bladene lett i et tørkepapir.
Riv bladene opp i passe biter og ha dem i en bolle.
Vend inn olje, litt salt eller tacokrydder.
Legg bladene på stekebrettet
Stekes ved 180 grader, i ca 15-20 min eller til de er knasende sprø.
Ved servering knuses grønnkålchipsen og drysses over suppa.
Velbekomme 😊
Comments