top of page

Vanskelig å finne alternativer til brødskiva?


Du synes kanskje det er vanskelig å velge noe annet enn brødmat.

Det er ikke så rart, for brødmaten sitter dypt forankret i det norske kostholdet.


Siden brødskivene er den største kilden til stivelse er det derfor et viktig satsningsområde når du går over til lavkarbo/ ketogen kostMine 4 beste tips for å etablere nye vaner:


1. Bestem deg

Bestem deg for noe du liker godt, som du synes kan være greie alternativer2. Vær dedikert

Kunnskap er kun nyttig hvis du bruker den. Spis det du har bestemt deg for, selv om brødskiva fortsatt frister. Det tar tid å endre vaner. Ikke minst å komme over en avhengighet. Se på motivasjon som en muskel som må trenes3. Gjør justeringene lystbetonte og enkle, f.eks:

1. Hjertesalat med eggerøre, Skagensalat og røkelaks. Pynt med sitron og gressløk

2. Hjertesalat med eggerøre, italiensk salat og pålegg. Pynt med sylta rødløk

3. Frøbaserte knekkebrød med smør, Jarlsbergost / Norvegia og paprika

4. Et par kokte egg. Suppler med en Babybelost, babytomater og paprika4. Velg mer fisk, sjømat, rent kjøtt og grønnsaker

På et koldtbord er det som oftest flust med pålegg og grønnsaker. Kos deg med alle de gode råvarene og la brødet ligge. Det samme kan du gjøre med supper og salater. En ekstra tallerken suppe eller salat er et bedre alternativ enn å velge brød som tilbehørEtter bare et par uker vil du merke at det går lettere og hvis du bare holder deg til planen, vil du snart etablere nye vaner.


Det blir som når du begynte med kontaktlinser. Ganske mye styr i starten, men etter et par uker er det like naturlig som å pusse tennene


Det kan gjerne virke som selvfølgelige råd, men hvis du ikke er bevisst, er det fort gjort å gli tilbake til gamle vaner og en endring føles uoverkommelig. Særlig hvis du har en avhengighet.

Så jo vanskeligere det føles, jo større vil gevinsten være med å være dedikert, slik at du klarer å etablere nye vaner.


Med disse 4. tipsene kan du enkelt komme deg "over kneika" uten for mye styr.


Lykke til 🙂

Commentaires


bottom of page