Stekt blomkålris med kylling og reker


Denne retten er ferdig i løpet av et kvarter og egner seg like godt til en god venninnelunch som til middag


Det er en glimrende måte å bruke opp rester på, særlig de rekene du har igjen etter gårsdagens rekeaften, som du ikke helt vet hvordan du skal få brukt opp.


Bruk det du har.


Slik gjør du:

1 blomkål - rives

1 rød paprika

1/2 pose selskapserter

4 champignon

Litt bacon eller kylling i biter

reker

2 egg - røres sammen

Salt / pepper

Bladpersille, timian eller koriander

Majones

Shiraccasaus (chilisaus)

Evt. lag din egen

Eller litt soyasaus



Slik gjør du:

Riv blomkål på den grove delen på rivjernet.

Kok opp vann og kok selskapsertene et par minutter og hell av vannet

Ha litt cocosa eller olivenolje i stekepanna

Stek sopp og baconbiter/ kyllingbiter

Ha i blomkål, paprika og erter og surr et par minutter

Lag plass på midten av stekepanna og hell i sammenpisket egg

Rør til det størkner og bland egget sammen med resten

Ha i rekene til slutt

Smak til med salt og pepper


Serveres med chilimajones, soyasaus eller en kombinasjon


Velbekomme 🙂