top of page

Shepherd`s pie med blomkålpuré


Shepherd`s pie, en nydelig gjeterrett, fra Irland.


Oppskriften var opprinnelig med lammekjøttdeig, men du kan selvsagt bruke akkurat den kjøttdeigen du vil.


Kjøttformen kan varieres i det uendelige, alt etter hvilke ingredienser du har i hus.


Dersom det er noen i familien som ikke er særlig glad i grønnsaker, er dette en super rett å "kamuflere" ulike rotgrønnsaker. Bare riv dem på den fineste delen på rivjernet, så forsvinner de i sausen.


Kjøttformen lages vanligvis med et lokk av potetmos, men smaker minst like godt

med blomkålpuré i stedet.


Med blomkål blir plutselig retten helt "innafor" på et lavkarbokosthold.


Serveres med en grønn salat


Du trenger:

Til 4 - 5 porsjoner


Kjøttsaus:

400 gram kjøttdeig

1 løk

2 små gulrøtter (revne)

1 rød paprika (skåret i biter)

1 boks tomatpuré

1 kartong hermetiske tomater

2 dl kraft / vann

2 dl creme fraiche (evt. havrerømme hvis du ikke tåler melk)

Evt 2 ts worshestershiresaus

ca 2 ss knust oregano

ca 1 ss knust timian

ca 1 ss knust rosmarin

Smak til med salt, pepper, evt mer krydderurter



Blomkålmos:

1 blomkål

1,5 dl fløte

1 ss smør

salt og pepper



Salat: Bruk det du liker

Mix av grønne salater

Agurk

Tomat

Paprika

Sukkererter

Evt litt fetao



Slik gjør du:

Blomkålmos:

  • Skjær blomkål i biter og la det koke til det er mørt (ca 15 min)

  • Mos blomkålet

  • Ha i fløte, smør (juster mengden etter størrelsen på blomkålet)

  • Smak til med salt og pepper

  • Mens blomkålet koker, brunes kjøttdeigen lett

  • Ha i finhakket løk og la den bli blank

  • Bland inn resten av grønnsakene

  • Ha over tomatpuré og hermetiske tomater og la retten surre i 2 min

  • Ha i kraft/ vann, creme fraiche og worshestershiresaus

  • Ha i godt med tørka krydderurter, (juster mengden etter egen smak)

  • Smak til med salt og pepper

  • La retten putre i 5-10 min


  • Ha kjøttsausen i en ildfast form

  • Fordel blomkålpuréen over kjøttsausen

  • (Evt. et lite dryss med revet ost på toppen, men det er ikke nødvendig)

  • Stek formen på ca 180 grader, ca 30-40 min, eller til den har en gyllen overflate


Serveres med en grønn salat


Velbekomme 😊


Tags:

Comments


bottom of page