Poké- bowl på lavkarbovis


Hvis du er glad i sushi og sashimi vil du garantert like pokébowl - den populære retten fra Hawai.


Vanligvis serveres denne retten med ris, men den smaker like greit uten, eller med litt blomkålris, hvis du ønsker det 😊


Du kan bruke akkurat de grønnsakene du vil.



Her er min favoritt:


Til 4 porsjoner:

600 gr Salmalaks (beregn ca 150 gr pr pers)


Marinade:

1 flaske soyasaus

ca 2 cm revet ingefær

1/4 chili - 1/2 chili - finhakket

1 finhakka vårløk


Skjær salmalaksen i tynne skiver/ biter

Bland ingrediensene til marianden og ha laksebitene i marinaden


NB! Unngå lime i marinaden.

Dersom du har lime i marinaden og laksen blir liggende en stund, vil fisken bli "kokt" og miste sin friske smak og lekre konsistens.



Grønnsaker:

  • 2 vårløk

  • 1/2 - 1 agurk

  • 1/2 rød og 1/2 gul paprika

  • 2 avokado (dryss over salt og pepper)

  • 1 rødløk, evt sylta rødløk

  • sukkererter - skjæres i biter

  • granateplekjerner

  • litt ruccula eller crispysalat

Skjær opp grønnakene i passe biter /skiver og fordel dem i separate skåler

Del avokado i skiver/ biter og ha over salt, pepper og limesaft



Mangosalsa:

  • 1 mango

  • ca 2 cm finhakka chili

  • Saften av 1 lime

  • Koriander- finhakka

Skjær mangoen i biter

Bland finhakka chili og koriander sammen med mangoen

Press over saften av 1 lime



Chilimajones

  • 2 dl majones

  • 1 ss shirachasaus (eller så mye du ønsker)

  • Litt limesaft

Bland alt godt og smak til med salt, pepper og limesaft


Evt blomkålris hvis du ønsker



Servering:

Fordel grønnsaker og fisk på tallerken

Ha over chilimajones

Dryss over rista sesamfrø og finhakka koriander

Litt pressa limesaft og granateplekjerner til slutt



Nyt 😊